Life

Σκωτία: Η φυλακή του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε…πολυτελή ξενώνα

Το κτίριο χρησίμευσε ως φυλακή και δικαστήριο τον 19ο αιώνα
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώην φυλακή στο Εδιμβούργο, η οποία λειτουργούσε και ως δικαστήριο, μετατράπηκε σε έναν υπέροχο ξενώνα με την ονομασία The Court, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όσους επισκέπτονται την πόλη.

Το κτίριο χρησίμευσε ως φυλακή και δικαστήριο τον 19ο αιώνα, με τα παλαιότερα τμήματα του να χρονολογούνται από το 1693. O ξενώνας άνοιξε τον Απρίλιο του 2019 στην ιστορική Πλατεία του Κοινοβουλίου (Parliament Square) που περιβάλλεται από επιβλητικά δημόσια κτίρια και από τον εντυπωσιακό, γοτθικού ρυθμού, Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου (St Gile΄s Cathedral) του 14ου αιώνα, με το χαρακτηριστικό καμπαναριό σε σχήμα βασιλικού στέμματος.

Μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης της γοητευτικής πρωτεύουσας της Σκωτίας, οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν στα ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια – κουβούκλια που υπάρχουν στους κοιτώνες του ξενώνα. Οι κοιτώνες είναι κοινόχρηστοι και περιλαμβάνουν έως και 20 κρεβάτια.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μείνουν σε έναν αποκλειστικά γυναικείο κοιτώνα ή σε έναν μεικτό. Κάθε κουβούκλιο περιλαμβάνει λευκά είδη, φωτισμό blue light, πρίζες, ένα ράφι, και κουρτίνες για περισσότερη ιδιωτικότητα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση κατά την χειμερινή περίοδο είναι περίπου 12 λίρες.

Όσοι θέλουνν περισσότερη ιδιωτικότητα, αλλά και άνεση, μπορούν να μείνουν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά πληρώνοντας περίπου 46 λίρες ανά διανυκτέρευση. Υπάρχουν 12 ιδιωτικά κελιά, τα οποία διαθέτουν το δικό τους μπάνιο, σε αντίθεση με τους κοιτώνες που έχουν κοινόχρηστο μπάνιο.

Ο ξενώνας διαθέτει περίπου 200 κρεβάτια κατανεμημένα σε 5 ορόφους και ένα ευρύχωρο καφέ, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο πρωινό.

Δείτε φωτογραφίες του ξενώνα παρακάτω:

Πηγή: perpetual.gr

Όλη η επικαιρότητα