Ηλεία

Σπουδαία προσφορά 200 τάμπλετ σε μαθητές από τον Δήμο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Αντωνακόπουλος: «Κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε κι εμείς εδώ!»

Στην παράδοση 200 τάμπλετ για να καλυφθεί μέρος των αναγκών για την τηλεκπαίδευση των μαθητών προχώρησε χθες ο δήμος Πύργου υλοποιώντας την –μόλις προ ολίγων ημερών- δέσμευση του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Μια ενέργεια που χαιρετίστηκε από τους εκπρόσωπους της Εκπαιδευτικής κοινότητας που παρέλαβαν τις συσκευές χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου έγινε αρχικά η παραλαβή και έπειτα η παράδοση.

Η δέσμευση του δημάρχου Πύργου για νέες άμεσες και ιδιαίτερα σημαντικές κινήσεις παρέμβασης, ώστε να λυθεί και σε άλλα παιδιά το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας μαθητών, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, έγινε πράξη μόλις σε λίγες μέρες. Όλα αυτά χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά όλων όσοι κινήθηκαν με συνέπεια, ώστε να παραδοθεί πλέον στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, Νίκο Κλάδη και Γιώργο Φωτεινόπουλο αντίστοιχα, πολύτιμος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τα παιδιά των σχολείων που έχουν πραγματική ανάγκη. Παρόντες στην διαδικασία ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πύργου, Γιάννης Παπαδημητρίου και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κκ Αχτύπης και Τζουανόπουλος.

Ύστερα από την σχετική απόφαση του Τάκη Αντωνακόπουλου, οι Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας προέβησαν γρήγορα στην προμήθεια από 100 τάμπλετ η καθεμία (σύνολο 200), για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, η διανομή των οποίων θα γίνει σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί και αφορούν τις αντίστοιχες επείγουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κατά την παράδοση των tablet, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, υπογράφεται από κάθε Διευθυντή Πρωτόκολλο παραλαβής και τα tablet εγγράφονται υποχρεωτικά στο βιβλίο κινητής-ακίνητης περιουσίας της κάθε σχολικής μονάδας.

Για την χορήγηση των tablet στους μαθητές, η όλη διαδικασία υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του εποπτεύοντος Υπουργείου Παιδείας – ήτοι η υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους γονείς- κηδεμόνες στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης για όσους από αυτούς επιλεγούν να παραλάβουν συσκευή.

«Είμαστε εδώ για προσφορά»

«Έχουμε τονίσει από την αρχή της θητείας μας ότι προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία για την εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δυστυχώς υπάρχει τρομερή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κυρίως σε τάμπλετ αλλά και συνδέσεις διαδικτύου στα σπίτια πολιτών» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.
«Ο Δήμος ως κοινωνικός φορέας δείχνοντας την ευαισθησία που πρέπει, αξιοποιώντας και τις έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τις συνέπειες της πανδημίας, έδωσε αμέσως προτεραιότητα στους μαθητές. Κατόπιν διαγωνισμού προβήκαμε στην αγορά 200 τάμπλετ τα οποία αρμοδίως διαβιβάζουμε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε εδώ για προσφορά. Αυτή την ώρα της «μάχης» θα κριθούμε όλοι το πόσο δουλέψαμε και πόσο προσφέραμε. Σαφέστατα και δεν καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, δεν είναι όμως και δική μας ευθύνη, αφού οι Δήμοι επισήμως δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντως, επικουρικά, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, παίρνουμε την πρωτοβουλία και παρεμβαίνουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Πύργου.

«Ο Δήμος έχει ένα καινούργιο πρόσωπο. Αυτή την ώρα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και κυρίως τη νεολαία μας που καμία ευθύνη δεν έχει γι’ αυτή την κρίση στη χώρα μας. Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαστε από τους πολύ λίγους Δήμους που ξεκινήσαμε αμέσως αυτή την συνεργασία. Δεν το κάνουμε για τα εύσημα, αλλά να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας καταξιωμένος λαϊκός θεσμός, δίπλα στον άνθρωπο που πάντα σκέφτεται τον πολίτη. Το μήνυμα είναι ένα: Δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε κι εμείς εδώ», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Προσφέρουμε τα τάμπλετ σε μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη»
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «Ο δήμος Πύργου θα είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Προσφέρουμε αυτά τα τάμπλετ σε μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη για να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση. Αποδεικνύουμε, σε συνεργασία πάντα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των μαθητών. Δεν λύνουμε βέβαια εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα ώστε τα παιδιά να έχουν καλύτερες ευκαιρίες για μάθηση. Σήμερα αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, και δεν το λέω με την έννοια της έπαρσης και του εγωισμού, αλλά κοινωνικά υπερήφανοι».

Όλη η επικαιρότητα