Ηλεία

«Στέγνωσε» ο ΤΟΕΒ Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται κυρίως αυτές τις μέρες των υψηλών θερμοκρασιών οι αρδευτές της περιοχής ευθύνης του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, με την ποσότητα του νερού να μην επαρκεί για τις ανάγκες των καλλιεργειών τους.

Χθες ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Μάσσαλας, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» είπε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με τον καύσωνα που πλήττει και την Ηλεία οι ζημιές είναι πλέον μη αναστρέψιμες:

Σήμερα (σ.σ. χθες) στο μέσω και στην κορύφωση των αρδευτικών αναγκών, δημιουργείται μείζον πρόβλημα με την άρδευση της περιοχής ευθύνης του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας. Οι αρδευτές της περιοχής έχουν βρεθεί σε απόγνωση χωρίς να ξέρουν και να μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Εμείς σαν ΤΟΕΒ Αμαλιάδας έχουμε ζητήσει κατ επανάληψη την παροχή του ύδατος που θα κάλυπτε τις ανάγκες μας από τον καθ’ όλα υπεύθυνο για αυτό ΓΟΕΒ χωρίς ανταπόκριση. Την στιγμή αυτή στην υδροληψία μας η ποσότητα του ύδατος δεν είναι ούτε στο 50% από αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει.

Σε αυτό δεν είμαστε υπεύθυνοι ούτε εμείς, ούτε οι αρδευτές μας, που σηκώνουν και το βάρος των αποτελεσμάτων…», ανέφερε ο κ. Μάσσαλας.

Ο κ. Μάσσαλας και η διοίκηση του ΤΟΕΒ κάνουν έκκληση για την άμεση επίλυση του προβλήματος:

«Δημοσιοποιούμε το πρόβλημα και κάνουμε έκκληση, γιατί μέχρι τώρα οι πιέσεις προς τους υπευθύνους με υπηρεσιακό τρόπο δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Η ζημιά που γίνεται είναι πλέον μη αναστρέψιμη και θα πρέπει όλοι μας να βρεθούμε απέναντι από τα προβλήματα που δημιουργούμε…».

Όλη η επικαιρότητα