Ελλάδα

Στέφανος Χίος: Ποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει; – Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Ακούστε το άρθρο

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να βρεθούν οι δράστες – Υλικό από την κάμερες ασφαλείας εξετάζει το τμήμα ανθρωποκτωνιών

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναμένουν την κατάθεση του Στέφανου Χίου για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, το αρμόδιο τμήμα των ανθρωποκτωνιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συγκεντρώσει το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται τοποθετημένη στο σπίτι του δημοσιογράφου, αλλά και από άλλες που βρίσκονται σε παρακείμενες κατοικίες.

Ήδη οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί πηγαίνοντας πόρτα πόρτα έπαιρναν καταθέσεις από τους γείτονες του Στέφανου Χίου με τους περισσότερους να μην είδαν το σκηνικό, όπου άγνωστος πυροβόλησε εξ’επαφής τον δημοσιογράφο την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και περίμενε να μπει στο γκαράζ του σπιτιού του.

xios_nosileia
Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ
STEFANOS_XIOS_2
STEFANOS_XIOS_3
STEFANOS_XIOS

Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από την εφημερίδα του στο σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του ενώ ο Στέφανος Χίος βρισκόταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητό του, με ανοιχτό το παράθυρο. Δέχθηκε μια σφαίρα ξυστά στην καρωτίδα και άλλη μία αριστερά στο στήθος, πάνω από την καρδιά. Όταν οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή, εκείνος με απίστευτη ψυχραιμία, αν και αιμόφυρτος, μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε. Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη -αν και έχει χάσει πολύ αίμα-  και νοσηλεύεται σε καταστολή. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ σε στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης

Ο δημοσιογράφος, πάντως, σε δικούς του ανθρώπους φέρεται να είπε ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ σε καταστολή με την κατάστασή του να είναι ελεγχόμενη, αν και εχασε αρκετό αίμα, μη μπορώντας ακόμη να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο ίδιος φαίνεται να έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που είχε πυροβοληθεί σε λαιμό και πλευρά, κατάφερε ανοίγοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του να αποφύγει ακόμη δυο ριπές του δράστη, ενώ το γεγονός οτι μπλόκαρε το όπλο του κουκουλοφόρου σε συνδυασμό και με τις φωνές του Στέφανου Χίου, απέτρεψαν την εν ψυχρώ δολοφονία του τελευταίου.

Ο δημοσιογράφος παρά τα τράυματά του τράβηξε φωτογραφίες με τον ίδιο να είναι αιμόφυρτος, ενώ αμέσως μετά το συμβάν οδήγησε με το αυτοκίνητό του μέχρι το Σισμανόγλειο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ μιας και το Σισμανόγλειο δεν εφημέρευε. Σε δικούς του ανθρώπους πρόλαβε να πει ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί. Την υπόθεση παράλληλα παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, οι έρευνες δεν μπορούν να προχωρήσουν ουσιαστικά χωρίς την μαρτυρία του ίδιου του θύματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Στέφανος Χίος επέστρεφε στο σπίτι του στις 3 τα ξημερώματα όταν ολοκληρώθηκε η έκδοση της εφημερίδας του. Φθάνοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια λίγο πριν μπει στο γκαράζ της οικίας του, άγνωστος τον πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματος άρχισε να πυροβολεί. Δυο σφαίρες πέτυχαν τον δημοσιογράφο, η μια στο λαιμό ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη στα πλευρά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ο ίδιος ο Στέφανος Χίος τράβηξε.

Όλη η επικαιρότητα