Αθλητισμός

Στίβος: Ασημένιο μετάλλιο για Καραλή και Χρυσαειδή!

Ακούστε το άρθρο

Τρίτος ο Χρυσανθόπουλος στο επί κοντώ, πολύ καλή παρουσία από Καψή, Μεϊντή, Νέλι και Δεσπολλάρη

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Πάτρας, στη διάρκεια του οποίου δεν έλειψαν οι εξαιρετικές επιδόσεις.

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός υλοποιήθηκε με την τήρηση πρωτοκόλλου και την καλή διάθεση όσων μετείχαν σε αυτό. Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είδε με μεγάλη ικανοποίηση τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, αλλά και το γεγονός ότι μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση έμεινε ανεπηρέαστη από την πανδημία του covid-19.

Από τα αγωνίσματα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη δεύτερη ημέρα των αγώνων ήταν το επί κοντώ των Ανδρών, εκεί όπου ο Εμμανουήλ Καραλής του Απόλλωνα Πύργου έδειξε να ξεπερνά πλήρως τον τραυματισμό του και με άλμα στα 5.50 μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Άνδρες και το χρυσό στους Κ23.  Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο 34χρονος Κώστας Φιλιππίδης του Πανελληνίου με 5μ.50 εκατοστά επίσης λόγω καλύτερων προσπαθειών. Ο έτερος Ηλείος του επί κοντώ, ο Αμαλιαδίτης Θοδωρής Χρυσανθόπουλος του Πανιωνίου κατετάγη 3ος με επίδοση 5.40 μ.

Στις Γυναίκες εξαιρετική ήταν η εμφάνισης της 24χρονης Σταυρούλας Χρυσαειδή από την Αμαλιάδας που αγωνίζεται με την φανέλα του του Πανιώνιου που στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 10’29’’90 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, πίσω μόνο από την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (10’25’’87).

Στο μήκος των Ανδρών, ο 29χρονος Πυργιώτης Νίκος Καψής της ΑΕΚ  έμεινε στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7μ.39 εκατοστά ενώ  πολύ καλή παρουσία είχε ο 26χρονος αθλητής του Κόροιβου Αμαλιάδας Δημητράκης Μεϊντή που κατέκτησε την έκτη θέση στα 800 μ. με 1’55’’96. Στο τριπλούν ο 21χρονος Αλέξανδρος Νέλι του Κόροιβου Αμαλιάδας με άλμα στα 14 μέτρα και 39 εκατοστά ήταν εντέκατος στους Άνδρες και  έκτος στους  Κ23 ενώ η βενιαμίν της παρέας, η 17χρονη Γεωργία Δεσπολλάρη του Απόλλωνα Πύργου με 2’17’’99 κατετάγη 11η στα 800 μέτρα και τέταρτη στο Κ-23.

Ηχηρές απουσίες από ηλειακής πλευράς στο Πανελλήνιο της Πάτρας αυτές της Μαργαρίτας Τσουκαλά και του Αλέξη Αργυρόπουλου λόγω τραυματισμού, του Ηλία Κελεσίδη που προσπαθεί να εφαρμόσει νέο στυλ αλμάτων αλλά και του Στέλιου Φιλάι ο οποίος προετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του.

Όλη η επικαιρότητα