Ηλεία Πολιτική

Σταύρος Αραχωβίτης: Σε ελαιοτριβείο της Ζαχάρως με δηλώσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας

Ακούστε το άρθρο

Τελευταίος σταθμός στη χθεσινή περιοδεία του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη σε όλη την Ηλεία ήταν η πόλη της Ζαχάρως, όπου κατέστησε σαφές πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και όλων όσων απασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Ειδικότερα, ο πρώην Υπουργός βρέθηκε σε ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία της Ηλείας και της χώρας, αυτό του Χρήστου Τάγαρη, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους της μονάδας και του έδειξε τα στάδια που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή, ο κ. Αραχωβίτης εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις πρότυπες μεθόδους επεξεργασίας και τις πραγματικά πρωτοπόρες ιδέες. Σημείωσε δε πως επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνεταιριστικής και ιδιωτικής, προς όφελος των παραγωγών και του ελαιολάδου ώστε να βρει το δρόμο προς τις αγορές.

Χαρακτήρισε ως δύσκολη για τους αγρότες την περίοδο του κορωνοϊού, μιας και οι άνθρωποι που παράγουν στο χωράφι ή στη μεταποίηση χρειάζονται στήριξη. Επιπλέον, θεωρεί τραγικό μία κυβέρνηση να μην κατανοεί τις ανάγκες ή η στήριξή της να μην είναι αυτή που πρέπει και έτσι να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα. Κλείνοντας, στάθηκε στις επόμενες ημέρες με αφορμή το lockdown, όπου θα υπάρχει διαδικτυακή επαφή με όλους τους παραγωγούς.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός επικεντρώθηκε στα ζητήματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν το ελαιόλαδο, την τιμή που θα υπάρξει φέτος, τα προβλήματα που υπάρχουν και τις λύσεις που πρέπει συνολικά η πολιτεία αλλά και οι διαδικασίες οι συνεργατικές να δώσουν, ώστε η Ηλεία πραγματικά να έχει το σημαντικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα