Ελλάδα

Σταύρος Δογιάκης: Μυστήριο με τους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός»

ΔΟΓΙΑΚΗΣ
Ακούστε το άρθρο

Ψυχολογικά πεσμένος το τελευταίο διάστημα ο 53χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα  – Καταθέτει στη ΓΑΔΑ ο αδελφός του – Είχε ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου – Δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ήταν προβληματισμένος με ένα νέο επιχειρηματικό άνοιγμα  – Στο Μαρούσι, χθες, το τελευταίο στίγμα του κινητού του

Το τελευταίο σήμα στο κινητό του, η περιπλάνηση στο δάσος, η μεγάλη απόφαση και η αγωνιώδης αναζήτηση του αδερφού του, που καταθέτει στη ΓΑΔΑ. Αυτά είναι τα τελευταία στοιχεία που συνθέτουν το τραγικό παζλ της αυτοκτονίας του 53χρονου Σταύρου Δογιάκη.

Ο συνιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, φαίνεται πως είχε πάρει τις αποφάσεις του και με μετρημένα βήματα, οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα. Πρώτα, άφησε ένα σημείωμα στον αδερφό του, τον οποίο και καθιστούσε κληρονόμο του, έπειτα επισκέφθηκε για άγνωστο λόγο το Μαρούσι (σημείο απο το οποίο εξέπέμψε για τελευταία φορά το κινητό του τηλέφωνο) και μετά ανέβηκε με το ασημί Smart στον Υμηττό. Εκει, τράβηξε χειρόφρενο στη θέση Άη Γιάννης και κατέβηκε απο το αυτοκίνητο. Αφού περιπλανήθηκε για λίγο στο δάσος, σήκωσε το εννιάρι πιστόλι, το ακούμπησε στον κρόταφό του και πίεσε τη σκανδάλη, γράφοντας με αυτό τον τραγικό τρόπο το φινάλε.

Όλο αυτο το διάστημα, από τη στιγμή που εθεάθη για τελευταία φορα το βράδυ της Κυριακής στο γάμο στα Γλυκά Νερά, όπως φαίνεται ο Σταύρος Δογιάκης καλλιεργούσε μέσα του τον τρόπο που θα έδινε το τέλος. Ο αδερφός του, με τον οποίο είχαν μαζί τη γνωστή ταβέρνα «Κρητικός», ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου να τον εντοπίσει, καθώς γνώριζε πως το τελευταίο διαστημα ήταν ψυχολογικά πεσμένος. Μάλιστα, ζήτησε βοήθεια απο τον οικογενειακό του φίλο, απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και αξιωματικό που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλη Σφακιανάκη
για να τον καθοδηγήσει. Ο αυτόχειρας μάλιστα, είχε ζητήσει το τελευταίο διάστημα και τη βοήθεια ψυχολόγου.  Ο Σταύρος Δογιάκης δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν προβληματισμένος με ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Στο Μαρούσι το τελευταίο στίγμα του κινητού του

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, προκειμένου να ψαχτούν αναρτήσεις στα social media και ηλεκτρονικές συνομιλίες, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το κινητό του εξέπεμψε, πριν κλείσει, για τελεταία φορά, χθες το μεσημέρι απο το Μαρούσι. Στη δικογραφία που σχηματίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην αυτοκτονία, καθώς δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Μανώλης Σφακιανάκης: «Πάγωσα, κοκκάλωσα όταν με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του»

«Όταν σήμερα ξημέρωμα κτύπησε το τηλεφωνο μου και πάνω έγγραφε Κρητικός, συνοφρυώθηκα παρά πολύ και στο μυαλό μου έβαλα πολλά και άσχημα, διότι τον τελευταίο καιρό περισσότερα είναι τα άσχημα νεα απο τα καλά νεα. Σηκώνω και μιλάω με τον Νίκο, ο οποίος μου είπε «Μανώλη, χάσαμε τον Σταυρο μας». Πάγωσα, κοκκάλωσα και κάπως έχανα αναπνοές, δεν μπορούσε ο νους μου να συγκρατήσει αυτή την πληροφορία, δεν ήθελε. Ο Σταύρος ήταν ένας άνθρωπος χαρίσματικος. Ήταν η ψυχή του ‘Κρητικού’. Όποιος είχε την τύχη να τον γνωρίσει, άμεσα καταλάβαινει τι εννοώ. Πάντα ήταν στην υποδοχή του εστιατορίου τους και με ένα χαμόγελο, σε έβαζε στον όμορφο κόσμο της γαστρονομίας. Μόλις έφθασε η πληροφορία της εξαφάνισής του, πάγωσε το χαμόγελο όλων όσων τον γνώριζαν. Ήταν ένας καλοκάγαθος γίγαντας λόγω της συνεχούς προπόνησής του —δεν έχανε ημέρα να μην τροφοδοτήσει τους μύες του με την ενέργειά του – ο οποίος πάντα και μόλις τον έβλεπες σου έλεγε τα πάντα γύρω απο την υγιεινή ζωή. Θα μας λείψει. Ο καλός Θεός ας δώσει δύναμη στον αδελφό του, Νίκο να αντέξει, αλλά και στην μητέρα του, η οποία καθημερινά ένιωθε την έννοια του μέσα από την φροντίδα που της προσέφερε» επισημαίνει στο protothema.gr ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα