ΕΠΣ Ηλείας

Σταύρος Μεντής (Προπονητής Ερμή Πλατάνου): «Πολύ σκληρός ο Ερμής για να πεθάνει από τώρα!»

Ακούστε το άρθρο

«Ταφόπλακα για το  ποδόσφαιρο η διακοπή… ιδίως αν αυτή τραβήξει περισσότερο από έναν μήνα»! 

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο , το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με  τον Πανηλειακό, να μένει πλέον μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας , μετά τη «γκέλα» της  Νίκη Τραγανού στη Ν. Μανωλάδα, ακολουθούμενη από τους Ξενοφών Κρεστένων και Αστέρα  Αμαλιάδας! Σε ένα πρωτάθλημα βέβαια που έχει πολύ δρόμο ακόμα , ιδίως τώρα που διακόπτεται για έναν μήνα ελέω του Κορωναιού,  και πολλές εκπλήξεις, σαν αυτή του  «ξεχασμένου» και κατά πολλούς αναλυτές της Α1 κατηγορίας «τελειωμένου» με βάση την έως τώρα εικόνα του Ερμή Πλατάνου!

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από την 6 η αγωνιστική, και το εντυπωσιακό ομολογουμένως 5 – 3  του Ερμή μέσα στην Ανδραβίδα,  η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη για το νέο πρωτάθλημα της Α1, το έως τώρα ξεκίνημα της ομάδας του,  και το  πως βλέπει να εξελίσσεται, του τεχνικού του «νεοφώτιστου»  Ερμή Πλατάνου Σταύρου Μεντή!  Του Γιαννιώτη στην καταγωγή  τεχνικού με το ξεχωριστό ήθος , που πλέον έχει  πολιτογραφηθεί Ζαχαραίος, έχοντας θητεύσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και πριν έρθει στην Ηλεία, δίπλα στο Νίκο Αναστόπουλο και τα Γιάννινα !

Καταρχήν Σταύρο  πως ανέλαβες το ρίσκο να πας στον Πλάτανο»

«Όπως  ξέρετε  μιας και γνωριζόμαστε χρόνια, εγώ δεν  δειλιάζω στα δύσκολα, και είμαι πολύ ευαίσθητος ! Έτσι όταν ήρθαν στο σχολείο που εργάζομαι στη Ζαχάρω και με βρήκαν τρείς πρώην μαθητές μου και νυν παίκτες  του Ερμή, και μου είπαν: «Δάσκαλε μόνο εσύ μπορείς να μας σώσεις…  να μην διαλυθεί η ομάδα μας, και να παλέψουμε μαζί  την παραμονή», χωρίς δισταγμό είπα  το ναι, και έτσι ανέλαβα τον ιστορικό Ερμή Πλατάνου»

Σταύρο πως  είδες  την ομάδα σου κόντρα στην Ανδραβίδα ?

«Μπορεί  κάποιοι να βιάστηκαν να μας θεωρήσουν  τελειωμένους , όμως σας δηλώνω ότι αυτή η ομάδα που μόλις ανέλαβα, έχει μέλλον! Προχθές στην Ανδραβίδα ήμασταν αρκετά καλοί έως το 35΄, ξαφνιάζοντας τους πάντες! Κατόπιν  και για λίγο χαλαρώσαμε, με αποτέλεσμα να μειώσει η Δάφνη, και το ματς να γίνει  ντέρμπι! Όμως στην  επανάληψη ανεβήκαμε και πάλι, και παίζοντας με ψυχή, πήραμε αυτή την πολύ μεγάλη σε σκορ, και κυρίως ψυχολογίας νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος»¨!

Που οφείλεται η έως τώρα πορεία του Ερμή , και ποια η συνέχεια?

«Παρότι δεν  ήμουν από την αρχή στην ομάδα, θεωρώ  πως εκείνο που λείπει από τον Ερμή Πλατάνου, και  είναι η βασική αιτία της κακής  έως τώρα πορείας του συλλόγου, είναι η έλλειψη οργάνωσης! Άλλο η Α1 κατηγορία, και άλλο η Α2  και η Β΄ κατηγορία!  Άλλωστε ο Πλάτανος είναι  μια ποδόσφαιρο –  μάνα  περιοχή, και αυτό που διαπιστώνω καθημερινά είναι ότι έχει καλό  και νεανικό υλικό, με πολύ ταλέντο!  Αν λοιπόν καταφέρουμε  και μπούμε σε ένα καλούπι, και μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί,  τα πάντα μπορεί να γίνουν! Ακόμα και να σωθεί η ομάδα απευθείας! Άλλωστε είμαστε  μόλις στην 6η αγωνιστική, και όλα είναι ανοικτά! Κάναμε την πρώτη μας νίκη, και αμέσως ξεφύγαμε από την «ουρά»  της βαθμολογίας!  Αν δουλέψουμε σκληρά, και παλέψουμε όλα τα ματς, μπορούμε  να τα καταφέρουμε ! Ο στόχος μας είναι, αν τα καταφέρουμε, να μην είμαστε στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στον υποβιβασμό και από κει και πέρα να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την παραμονή μας στην κατηγορία, έστω και στα μπαράζ παραμονής »

Πιστεύεις ότι ο  Ερμής μπορεί να κάνει την υπέρβαση?

«Όπως σας προανέφερα τα παιδιά  είναι  αποφασισμένα  να δουλέψουν πολύ στις προπονήσεις , και κάθε μέρα θα  προσπαθούμε να γινόμαστε και καλύτεροι! Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά, καθώς το πρωτάθλημα έχει μεγάλη διάρκεια, όμως εμείς με στήριγμα την έδρα μας και τον «ενθουσιασμό» του πρωτάρη στην κατηγορία,  θα κάνουμε ταμείο στο τέλος, και  πιστεύω  έστω  και μέσω  των μπαράζ παραμονής, να πετύχουμε το θαύμα της παραμονής»!

Γενικότερα  Σταύρο πως βλέπεις  έως τώρα τη ροή του πρωταθλήματος?

«Είναι ένα πρωτάθλημα φέτος δυο  ταχυτήτων, όπως τουλάχιστον έχουν δείξει οι έως τώρα έξι  αγωνιστικές!  Για την ώρα τουλάχιστον, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα «σπάσει»  η τετράδα της  κορυφής  των: Πανηλειακού, Νίκης , Ξενοφώντα Κρεστένων και Αστέρα Αμαλιάδας , και από εκεί και πέρα  όλοι οι άλλοι, θα είμαστε στο ίδιο καζάνι. Νομίζω δε πως η Νίκη Τραγανού  μπορεί να ακολουθήσει τον Πανηλειακό, και γιατί όχι , να μην τον οδηγήσει…  και σε πλει – οφ ανόδου ».

Κλείνοντας  Σταυρό, θέλω  να μου πεις  για τη νέα διακοπή  του ενός  μήνα του πρωταθλήματος ελέω Κορωναιού?

 «Θέλω να πιστεύω, ότι  η διακοπή  θα είναι μόνο για έναν μήνα! Αλλοίμονο μας αν ξαναγίνει πάλι όπως τον περσινό χειμώνα , γιατί τότε θα καταστραφούμε  ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας!  Θα είναι κυριολεκτικά «ταφόπλακα» όχι μόνο Ποδοσφαιρικά, αλλά  κυρίως οικονομικά και κοινωνικά! Κανείς πλέον δεν θα έχει τη   διάθεση να  ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό»!

Όλη η επικαιρότητα