Πολιτική

Στην Ζάκυνθο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης: «Απόφαση μας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»

Ακούστε το άρθρο

Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού ιδιαιτέρως στην περιοχή του Λαγανά αλλά και την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών.

Κατά την άφιξη του στην Ζάκυνθο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου είχε συνάντηησ με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ενώ στην συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς ώστε να ακούσει τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τη Ζάκυνθο με στόχο να εξετάσουμε αν οι αποφάσεις μας ικανοποιούν τους κατοίκους της Ζακύνθου και να βελτιώσουμε την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών, τις οποίες ενισχύσαμε με 120 αστυνομικούς ενώ πέρυσι είχαμε μόνο 17», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ενώ παράλληλα τόνισε ότι «αποτελεί απόφαση μας, η δίωξη του εγκλήματος, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και μια σειρά άλλων πράξεων ανομίας και παραβατικότητας που συμβαίνουν στο νησί, ιδιαίτερα στο Λαγανά».

«Θα είμαστε εδώ καθημερινά, με όλες μας τις υπηρεσίες, θα είμαστε παρόντες για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων της Ζακύνθου αλλά και των επισκεπτών. Η Ζάκυνθος είναι από τα πιο όμορφα μέρη στο πλανήτη και δικαιούται νομιμότητα, ελευθερία και καλή ζωή για τους ανθρώπους», ανέφερε για τους πολίτες της Ζακύνθου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και δήλωσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επιχειρήσεις από τις αστυνομικές αρχές αλλά και άλλες υπηρεσίες που θα έρθουν στο νησί, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη τάξη και ηρεμία».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην περιοχή του Λαγανά, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια δηλώνοντας ότι «γίνονται κάθε μέρα επιχειρήσεις στον Λαγανά, δεν θα αφήσουμε να γίνει κέντρο διάδοσης της πανδημίας, δίνουν μάχη οι υπηρεσίες προκειμένου να μην γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις που διαδίδουν και διασπείρουν τον κορωνοϊό».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς δήλωσε ότι «οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ζακύνθου δηλώνουν ικανοποιημένοι, θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια μέχρι τέλους, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στο νησί».

Μετά το πέρας των συναντήσεων του, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μαζί με το βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο, τον αντιδήμαρχο Λαγανά Χαράλαμπο Βαρβαρίγο αλλά και τους αξιωματικούς της Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου, μετέβησαν στο Λαγανά, όπου ο υπουργός είδε από κοντά την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα