Εκπαίδευση Ηλεία Μεσσηνία

Στην Ηλεία κλείνουν Πανεπιστημιακά τμήματα ενώ σε Καλαμάτα και Φιλιατρά ιδρύεται Γεωργική Σχολή

Ακούστε το άρθρο

Κι ενώ το ενδεχόμενο… απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία έχει προκαλέσει ποικιλόμορφες αντιδράσεις από αυτοδιοικητικούς, φορείς, συλλόγους και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κ.α., την ίδια στιγμή στη γείτονα Μεσσηνία γίνεται λόγος για ίδρυση νέου τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Και μάλιστα άμεσα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συν το γεγονός ότι πρόκειται για τμήμα παρεμφερούς αντικειμένου με το τμήμα Γεωπονίας της Αμαλιάδας

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο (ΦΩΤΟ), συμφωνήθηκε η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά, η οποία θα προσφέρει κατάρτιση στους αγρότες, όσον αφορά ζητήματα σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες.

Η σχολή θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας «πρέπει να βοηθήσουμε αλλά και να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο στις νέες μεθόδους καλλιέργειας και γενικότερα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε οι καλλιέργειες να είναι πιο ανταποδοτικές και πιο ανταγωνιστικές. Θα λειτουργήσει άμεσα η Γεωργική Σχολή και στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά».

Στην ίδια κατεύθυνση, και με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ο Περιφερειάρχης θα συναντηθεί μέσα στο επόμενο -σύντομο- χρονικό διάστημα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ώστε να εξεταστεί η εκπαίδευση στον γεωργικό τομέα στην Πελοπόννησο, εν τω συνόλω της.

Όλη η επικαιρότητα