Ηλεία

Στις 11/11 οι εκλογές για νέο Δ.Σ. στο Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και από τις 4:00 έως τις 8:00 το απόγευμα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του σωματείου επιχειρήσεων εστίασης της περιφέρειας Πύργου.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συγκέντρωση των επιχειρηματιών εστίασης, η οποία έγινε στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Ο κ. Θανάσης Μπούκλης, ο οποίος μίλησε στην αρχή της συνάντησης, τόνισε ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί αυτό το Δ.Σ. για να μπορέσει το σωματείο να παρεμβαίνει δυναμικά και να επιλύει όλα τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία είναι πάρα πολλά αυτή τη στιγμή και αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερα, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της πολιτείας, η οποία να επιβάλει άμεσα νέο lockdown, κάτι που φυσικά θα επηρεάσει καίρια και όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Ο κος Μπούκλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσα στα 50 σωματεία τα οποία απέστειλαν πρόσφατα μία επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για τα θέματα του κλάδου, ήταν και το σωματείο της περιφέρειας Πύργου, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού δείχνει ότι τα σωματεία εστίασης όλης της χώρας δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, αλλά προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Επισήμανε ακόμη ότι όσο πιο πολυμελές είναι το σωματείο των επιχειρήσεων εστίασης της περιφέρειας Πύργου, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του.

” Αυτή τη στιγμή είμαστε το μόνο σωματείο στο νομό που εκπροσωπεί την εστίαση” τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Μπούκλης, συμπληρώνοντας ότι θα περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή από τους επιχειρηματίες του κλάδου στην χθεσινή συγκέντρωση.

Ακολούθως στάθηκε και σε όλες τις επαφές του σωματείου με τοπικούς φορείς, αλλά και φορείς σε όλη την Ελλάδα, και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που δείχνει πόσο υπολογίζουν οι φορείς το σωματείο της εστίασης περιφέρειας Πύργου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου

Ο κος Μπούκλης τόνισε ακόμη ότι υπήρξε συνάντηση και με τον δήμαρχο Πύργου κο Τάκη Αντωνακόπουλο όπου βγήκαν κάποιες θετικές ειδήσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης, όπως η μείωση των δημοτικών φόρων, κάτι που θα φανεί στο τέλος του χρόνου, αλλά και να δοθεί παραπάνω χώρος στις επιχειρήσεις και να είναι πιο ήπιος ο έλεγχος κυρίως από την δημοτική αστυνομία. Ακόμη στάθηκε και στο θέμα της διακοπής νερού που έγινε πριν από λίγες μέρες στην πόλη του Πύργου, τονίζοντας ότι η επιτροπή πήγε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο και αυτή άμεσα κάλεσε τον εργολάβο για να αλλάξει την ημέρα διακοπής της υδροδότησης, έτσι ώστε να μην υποστούν νέα ζημιά οι επιχειρήσεις εστίασης του Πύργου.

” Ήταν και αυτό ένα δείγμα ότι μας υπολογίζουν πάρα πολύ λόγω της δυναμικής την οποία έχουμε ” τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Μπούκλης.

Συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις και 120 δόσεις στις οφειλές

Επίσης τόνισε ότι το σωματείο είχε συμμετοχή σε όλες τις τηλεδιασκέψεις που έγιναν με τους βουλευτές και τους φορείς του τόπου μας, με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων της Ελλάδας, ΕΝΩ συμμετείχε και στη σιωπηλή διαμαρτυρία που έγινε στην πλατεία.

Επιπλέον για το θέμα της αυτοδιαχείρισης τόνισε ότι έχει πάρει την διαβεβαίωση ότι όταν συσταθεί το σωματείο, όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη του, θα έχουν μία έκπτωση 20% στα πνευματικά δικαιώματα.

Τέλος μίλησε και για τις οφειλές που υπάρχουν από τις επιχειρήσεις εστίασης και οι οποίες θα ρυθμιστούν σε 120 δώσεις έτσι ώστε όλες οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανασάνουν οικονομικά.

” Όλοι μας υπολογίζουν όταν είμαστε μαζί, όταν είμαστε όλοι” επισήμανε ο κος Μπούκλης τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι μπροστά και ότι θα πρέπει να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η ζημιά που θα έρθει στις επιχειρήσεις σε ενδεχόμενο lockdown.

«Να είμαστε περισσότεροι»

Από την πλευρά του ο κος Βασίλης Σιγούρος αφού τόνισε ότι περίμενε περισσότερα από τα 27 άτομα, σε σύνολο 59 μέλη, τα οποία βρέθηκαν στην χθεσινή συγκέντρωση, κάλεσε να γραφτούν στο σύλλογο όσοι θέλουν για να συμμετάσχουν έτσι στις εκλογές και στις κοινές αποφάσεις του σωματείου.

Τέλος ανέβηκε στο βήμα ο δικηγόρος ο κος Νίκος Παναγόπουλος που εκπροσωπεί το σωματείο, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ., που θα είναι επταμελές, με τρία αναπληρωματικά μέλη. Γνωστοποίησε ακόμη ότι από τις εκλογές θα βγει και ένα μέλος το οποίο θα εκπροσωπεί το σωματείο σε πανελλήνιες διοργανώσεις.

Όλη η επικαιρότητα