Ελλάδα

Στις 20 Μαΐου καλείται στο δικαστήριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την αγωγή του Γιάννη Λαγού

Ακούστε το άρθρο

Στις 20 Μαΐου 2021 ώρα 09:00 το πρωί καλείται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εμφανιστεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που υπέβαλλε εναντίον της ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής, του οποίου ακόμη δεν έχει αρθεί η ασυλία και βρίσκεται στις Βρυξέλλες, έχει καταθέσει αγωγή μέσω  του δικηγόρου του Κώστα Πλεύρη, έκανε αγωγή κατά της αρχηγού του κράτους, ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ νομιμότοκα «εξαιτίας του ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του».

Ο ίδιος ο κ. Λαγός επισημαίνει μετά και την οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκδίκασης της αγωγής πως «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, λειτουργεί.

Το γοργόν και χάριν έχει για την περίπτωση της εκδίκασης της αγωγής που άσκησα κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας , Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δηλώνω ευθαρσώς πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη με την άσκηση της αγωγής ενάντια στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της Χώρας, ωστόσο η εν γένει συμπεριφορά της κυρίας Σακελλαροπούλου, δεν μου άφησε πολλά περιθώρια εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων.

Είναι ενδεικτικό το ότι αμέσως μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις της οι οποίες καταστρατηγούσαν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, την προσωπικότητα αλλά και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού μου, ο δικηγόρος μου, Κώστας Πλεύρης, προέβη στις αποστολή δύο εξωδίκων προς την ΠτΔ καλώντας την , έστω και εκ των υστέρων, να αποκαταστήσει αυτή τη θεσμική εκτροπή.

Δυστυχώς, η κυρία Σακελλαροπούλου, με τρόπο αντιδημοκρατικό, ο οποίος δεν αρμόζει στον ρόλο της, αρνήθηκε να απαντήσει σε έναν εκλεγμένο από 131.000 Έλληνες, Ευρωβουλευτή, την στιγμή , μάλιστα, που το αξίωμα της ίδιας είναι, ουσιαστικά, προϊόν διορισμού και όχι λαϊκής ετυμηγορίας. Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, λοιπόν, προκειμένου, αυτή τη φορά να κερδίσει και η Δικαιοσύνη εκτός από την “Δημοκρατία”».

via

Όλη η επικαιρότητα