Ελλάδα

Στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου Λυκείου Θέρμου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης

Ακούστε το άρθρο

Στα εγκαίνια του νέου Λυκείου Θέρμου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 παράλληλα με τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στο μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων, ο κ. Φαρμάκης εστίασε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει φέτος η συνολική προσπάθεια για μία χρονιά που δεν θα παρέχει μόνο γνώση, αλλά και ασφάλεια για όλους.

«Φέτος, όλοι μαζί, ας κρατήσουμε μέσα στα σχολεία μας μόνο τη γνώση και τη χαρά. Και ας αφήσουμε απ’ έξω τον κορωνοϊό. Τόσο εγώ όσο και συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είμαστε δίπλα σας. Μαζί θα περάσουμε και αυτόν τον κάβο, ενωμένοι θα βγούμε νικητές» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

«ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ»

Παράλληλα, μιλώντας για το νέο Λύκειο Θέρμου, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα έργα «κοινωνικής υπεραξίας» όπως είναι τα νέα σχολικά κτίρια, αλλά και την αξία της συνέχειας στη διοίκηση, τονίζοντας πως η σημερινή περιφερειακή αρχή, δεν διακατέχεται από οποιουδήποτε είδους «ιδιοκτησιακή» αντίληψη απέναντι στα έργα, γνωρίζοντας πως η ομαδική προσπάθεια και η συνέχεια, αποτελούν την προϋπόθεση μίας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.

«Όλοι εμείς, τα πρόσωπα που για κάποια περίοδο αναλαμβάνουμε την ευθύνη να υπηρετήσουμε την κοινωνία, ξέρουμε πως πολύ συχνά, τα έργα ξεκινούν από άλλη διοίκηση και τελειώνουν με άλλη διοίκηση. Γι’ αυτό και θέλω να καλωσορίσω και δημόσια στην σημερινή τελετή, τον προκάτοχό μου, τον πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, τον άνθρωπο που επί των ημερών του εντάχθηκε, χρηματοδοτήθηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται το νέο Λύκειο. Αγαπητέ Απόστολε, η κοινή μας παρουσία δείχνει ότι η αυτοδιοίκηση υπάρχει για να υπηρετεί τον πολίτη, πέρα και πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές. Και τα έργα που γίνονται προς όφελος της κοινωνίας μας ενώνουν όλους. Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτά δεν είναι λόγια τυπικής πολιτικής αβροφροσύνης. Απηχούν την προσωπική μου πεποίθηση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο τόπος μας, το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας να γνωρίσει σύντομα ένα μέλλον πραγματικής ελπίδας και ουσιαστικής ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας πως η συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους και τους θεσμικούς φορείς θα συνεχιστεί όλο και πιο εντατικά.

«Στη δική μου αντίληψη, δεν πρέπει να περνούν 13 ολόκληρα χρόνια για να αποκτήσει το Θέρμο ένα σύγχρονο σχολείο. Και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πολίτης που να αισθάνεται β’ κατηγορίας και πως ο τόπος του δεν μπορεί να τον κρατήσει. Έχουμε την υποχρέωση λοιπόν να αγωνιστούμε. Και να πετύχουμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει» τόνισε.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των συντελεστών του έργου, δίνοντας έμφαση στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κατέληξε, σημειώνοντας: «Κοντά στο νου και η γνώση, που λέει και η παροιμία. Ειδικά, φέτος, ας γίνουμε ο ένας ασπίδα του άλλου και ας κρατήσουμε τα σχολεία και την κοινωνία μας μακριά από τον κορωνοϊό».

­Απόσπασμα από την ομιλία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο:

Όλη η επικαιρότητα