WEB tv Μεσσηνία

Αμετανόητος ο 72χρονος δράστης της δολοφονίας στην Κυπαρισσία – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί (vid)

Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η Κυπαρισσία θρηνεί και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην δολοφονία του 39χρονου Κωνσταντίνου Καρυτινού ιδιοκτήτη του καταστήματος «Γερμανός» μπροστά στα έντρομα μάτια δυο υπαλλήλων του, ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης δράστης του εγκλήματος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, όπου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον εισαγγελέα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών δηλώνοντας παράλληλα ότι «ήταν θέμα τιμής» και διευκρινίζοντας ότι η όλη διαφορά ήταν για «φουσκωμένο» λογαριασμό τηλεφώνου, ενώ φαίνεται να παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει δικηγόρο ή να οριστεί κάποιος από το δικαστήριο.

Το χρονικό του φονικού

Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν ο 72χρονος πρώην λαχειοπώλης πυροβόλησε και σκότωσε τον επιχειρηματία  μέσα στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος άντρας επισκέφτηκε στις 11:30 το πρωί το κατάστημα  που βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας, προκειμένου να πληρώσει κάποιο λογαριασμό.

Ο 72χρονος λογομάχησε με τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς ο ηλικιωμένος διαφωνούσε με τα ποσά στον λογαριασμό της σταθερής-κινητής τηλεφωνίας του. Αφού ο 39χρονος του εξηγούσε πως δεν γινόταν κάτι άλλο από το να πληρωθεί το ποσό και ότι δεν μπορούσε να αλλάξει ακόμα το πρόγραμμά του, ο 72χρονος έφυγε θυμωμένος.

Όταν επέστρεψε, κατευθύνθηκε στον άτυχο άντρα με το όπλο του (περίστροφο) στραμμένο πάνω του και τον πυροβόλησε μια φορά στην κοιλιακή χώρα.

«Φεύγω και πάω να φέρω το όπλο μου».

Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν δύο πελάτες αλλά και μια υπάλληλος του καταστήματος, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τα όσα είδε να γίνονται μπροστά στα μάτια της.

Ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης, φέρεται να είπε, αποχωρώντας εκνευρισμένος τη πρώτη φορά από το μαγαζί: «Φεύγω και πάω να φέρω το όπλο μου».

Ο ηλικιωμένος άνδρας έφυγε αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν έδωσε σημασία στην απειλή.

Μετά τη πράξη του, ο 72χρονος, κρατώντας  το περίστροφο στο χέρι, παραδόθηκε μόνος του, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τι ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν  αυτόπτες μάρτυρες ο 72χρονος σε έντονο ύφος απαιτούσε τη διακοπή του συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας και είχε παράπονα για τον λογαριασμό του. Παρά το γεγονός ότι το θύμα του εξήγησε και του απάντησε πολύ ευγενικά αυτός έφυγε μαινόμενος από το κατάστημα και επέστρεψε για να προβεί στο άγριο έγκλημα.

Mε τα καλύτερα λόγια είχαν να μιλούν για τον χαρακτήρα και την εργατικότητα του Κώστα Καρυτινού όσοι τον γνώρισαν

Τραγική ειρωνεία

Το 2018 ο αδικοχαμένος Κώστας Καρυτινός, είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα από το οποίο σώθηκε από θαύμα ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια είχε χάσει τον πατέρα του από σοβαρή ασθένεια.

Το προφίλ του δράστη

Σε ό,τι αφορά τον δράστη, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και πρόκειται για άτομο γνωστό  και στην κοινωνία της Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος είχε κατέβει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στην Μεσσηνία από την Αθήνα όπου και διέμενε, βγάζοντας τας προ το ζην πουλώντας λαχεία,  ενώ μαρτυρίες τον περιγράφουν  ως οξύθυμο και αντικοινωνικό που είχε όμως σώας τας φρένας.

«Φρεσκοπαντρεμένος και φιλικός με όλους»

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως ο 72χρονος πυροβόλησε τον άτυχο 39χρονο άντρα, ενώ έξω από το κατάστημα του υπήρχε ουρά από κόσμο.

«Ο άτυχος 39χρονος ήταν φρεσκοπαντρεμένος και έχει ένα παιδάκι ενός έτους, ήταν φιλικός και βοηθούσε πάντα όποιον πήγαινε να του ζητήσει τη βοήθεια του. Όταν ο 72χρονος ηλικιωμένος πήγε στο κατάστημα και πυροβόλησε τον άτυχο άντρα, έξω από το κατάστημα του υπήρχε κόσμος που περίμενε στην ουρά» είπε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας.

«Ευγενέστατος και κύριος στη δουλειά του»

Σοκαρισμένοι είναι από χθες οι επιχειρηματίες στην Κυπαρισσία παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο του 39χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς αρνούνται τα πιστέψουν τα όσα συνέβησαν μέρα μεσημέρι στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης τους.

Ο 39χρονος, όπως εξηγεί στο protothema.gr, επιχειρηματίας διπλανού καταστήματος, δεν είχε ποτέ διαφορές με κανέναν, καθώς ήταν πάντα ευγενέστατος και χαμογελαστός με όλους: «Είμαι σοκαρισμένη από αυτό που έχει συμβεί. Η αλήθεια είναι πως εμείς αν και δίπλα δεν ακούσαμε κάτι παρά μόνο την φασαρία που γινόταν. Βγήκαμε έξω και μάθαμε πως κάποιος ηλικιωμένος κουστουμαρισμένος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γερμανός και έφυγε τρέχοντας. Μάθαμε ότι παραδόθηκε κιόλας. Δυστυχώς όπως ακούσαμε το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Ήρθε το ΕΚΑΒ, παρέλαβε το παλικάρι και η αστυνομία. Το παλικάρι πρέπει να είναι κοντά στα 40, ευγενέστατος, ήσυχος, κύριος στη δουλειά του σε όλα του. Είχε παντρευτεί πριν δύο χρόνια και από το γάμο του έχει αποκτήσει και ένα μωράκι. Όπως μάθαμε όλα έγιναν για κάποιον λογαριασμό δεν έχω καταλάβει ακριβώς», λέει.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιβεβαιώνει ότι σήμερα, γύρω στις 12:00, ένοπλος άνδρας μπήκε στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, εν ώρα λειτουργίας, και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του. Ο συνεργάτης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο κατάστημα, αν και υπέστησαν σοκ, είναι καλά στην υγεία τους.

Τα αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού διερευνώνται από τις Αρχές.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συνανθρώπου και συνεργάτη μας, και είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για ό,τι χρειαστούν.

OMEOTE: «Καλούμε τον ΟΤΕ να λάβει όλα τα μέτρα»

Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην ξαναϋπάρξουν θύματα ζητά η ΟΜΕ-ΟΤΕ από την εταιρεία, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κυπαρισσία. Αναλυτικά: «Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, εκφράζει την οδύνη της για το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώρα σε κατάστημα του Δικτύου μας στην Κυπαρισσία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Πρόκειται για μια τραγική απώλεια που δείχνει πόσο εκτεθειμένοι είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής και πόσο πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας στην προστασία τους. Καλούμε τον Όμιλο ΟΤΕ, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νέου αυτού ανθρώπου».

Δείτε επίσης:

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 39χρονου στην Κυπαρισσία

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη με το όπλο να μπαίνει στο κατάστημα

Όλη η επικαιρότητα