Μουσική

Στον Τζον Λέτζεντ βραβείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το έργο του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης

Ακούστε το άρθρο

Στον Τζον Λέτζεντ απονέμεται το φετινό βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε αναγνώριση του έργου του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο καλλιτέχνης ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη ως αποδέκτης του High Note Global Prize, το οποίο απονέμεται από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στόχος του βραβείου είναι «να τιμάται ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη για πάνω από μια δεκαετία».

Ο Λέτζεντ είναι εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του, η εκστρατεία FREEAMERICA, επικεντρώνεται στον τερματισμό των μαζικών φυλακίσεων και στην προώθηση της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

Το 2007, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός ξεκίνησε την εκστρατεία Show Me με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και είναι επίσης σύμβουλος στη μη κυβερνητική οργάνωση Bail Project, που πληρώνει χρηματικές εγγυήσεις για την αποτροπή φυλάκισης ατόμων που έχουν ανάγκη, επανασυνδέει οικογένειες και αποκαθιστά το τεκμήριο της αθωότητας.

«Πιστεύω ότι η μουσική έχει δύναμη να μας εμπνέει, να συνδέει τις καρδιές μας, να δίνει φωνή σε συναισθήματα για τα οποία μόνο οι λέξεις δεν θα αρκούσαν, να μας ξυπνά από εφησυχασμό, να μας κινητοποιεί και να τροφοδοτεί κοινωνικά κινήματα» ανέφερε ο τραγουδιστής όταν έμαθε για την τιμητική διάκριση.

«Οι καλλιτέχνες έχουν μια πλούσια παράδοση ακτιβισμού. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίζουμε ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από πολιτικές διαιρέσεις και σύνορα. Και ήταν προνόμιο μου να χρησιμοποιώ τη φωνή μου και την πλατφόρμα μου για να προωθήσω τους σκοπούς της ισότητας και της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα