WEB tv Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πολιτική

Στο δελτίο της ΟΡΤ ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης (vid)

Ακούστε το άρθρο

«Αποτυχία της κυβέρνησης να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο»

Στον ένα χρόνο πανδημίας, την ελπίδα του εμβολίου και τις πληγές στην οικονομία αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ –και την Πέλυ Μπεβούδα- ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για την Πανδημία και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «Απεδείχθη ότι δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αντίθετα χειροτέρεψε. Αυτό πιθανόν έχει να κάνει με την ανεπάρκεια επιτήρησης των μέτρων και την αστοχία τους. Το επιχείρημα ότι αυτά συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που όμως δεν έχουν τόσο αυστηρό λόκνταουν όπως έχει η Ελλάδα δεν ισχύει. Στις χώρες που δεν πάνε και τόσο καλά η εστίαση και τα σχολεία είναι ανοιχτά και το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, πχ στο Βέλγιο. Είναι προφανές ότι ενώ έχουμε πάρει πολύ αυστηρά μέτρα τα πράγματα οδεύουν σε μία πολύ χειρότερη κατεύθυνση.

Ο Ευρωβουλευτής διευκρίνησε ότι «Πρόκειται για μειωμένη πολιτική επιτήρησης των μέτρων. Εξαγγέλλονται μέτρα τα οποία δεν εφαρμόζονται και έχουμε κλειστή την οικονομία με τεράστιο Εθνικό κόστος και τα μέτρα δεν εφαρμόζονται. Μιλάμε για μία αποτυχία της κυβέρνησης να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο»

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πάντως ότι «Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να δείξει το μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας, η κύρια ευθύνη, όμως, για όλο τον σχεδιασμό ανήκει στην κυβέρνηση. Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα και το καλό παράδειγμα ξεκινάει πάντα από ψηλά. Οι εικόνες της Ικαρίας με τον Πρωθυπουργό, στην Πάρνηθα το ίδιο, η ιστορία Τσίπρα περί του αναλαμβάνω το ρίσκο, τα τραπέζια του Πολάκη, είναι λάθος μηνύματα. Είναι σαν να λες μην τηρείς τα μέτρα»

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Δίνουμε μάχη με το χρόνο και αν προχωρήσει εμβολιασμός θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το απαιτούμενο διάστημα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή τους δύο κρίσιμους μήνες που απομένουν για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να απελευθερωθούμε σιγά-σιγά.

Για το συγκεκριμένο εμβόλιο που ακούστηκαν πράγματα φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό δεν καλύπτει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη για αυτό και η Νότιος Αφρική επέστρεψε ένα εκατομμύριο εμβόλια πίσω. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμού υπονόμευσε η Astra Zeneca αφού δεν τήρησε όλα όσα είχαν συμφωνηθεί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κυκλοφορούν εγκεκριμένα εμβόλια».

Τέλος ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως «Στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, σε όσα προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται και δεν πηγαίνουν οι δικαιούχοι, θα έπρεπε τα εμβόλια να γίνονται σε μικρότερης ηλικίας ευπαθείς ομάδες. Το να κάνουν εμβόλιο κρατικοί αξιωματούχοι έγινε μόνο στην Ελλάδα. Σε καμία άλλη χώρα δεν συνέβη το ίδιο, ούτε ο Μακρόν, ούτε η Μέρκελ, ούτε κάποιο μέλος Ευρωπαϊκής επιτροπής έχει κάνει το εμβόλιο. Ο καθένας με τη σειρά του».

Όλη η επικαιρότητα