Ηλεία

Στο Δ.Σ. Ήλιδας η Σχολή Ξεναγών – Δεν «αντικαθιστά» την διεκδίκηση λειτουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής

Ακούστε το άρθρο

Η ίδρυση Σχολής Ξεναγών στον δήμο Ήλιδας είναι ένα από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Η πρόταση αυτή τέθηκε τον Μάιο και με επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Κράλλη, ο οποίος είχε ζητήσει να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη.

Πάντως, αν κατατεθεί το αίτημα αυτό, όπως διαμηνύεται και από την δημοτική αρχή, δεν έχει σχέση με την προσπάθεια που θα καταβληθεί ώστε η Αμαλιάδα να αποκτήσει και πάλι Πανεπιστημιακή Σχολή και ούτε η τυχόν ίδρυση Σχολής Ξεναγών θα «χρυσώσει το χάπι» για την πρόσφατη απώλεια…

Τι προβλέπει η Σχολή Ξεναγών

Η Σχολή Ξεναγών είναι δημόσια σχολή και προβλέπει υποχρεωτική διετή παρουσία και φοίτηση.

Η εισαγωγή στη Σχολή γίνεται βάση προκήρυξης του Υπουργείου Τουρισμού με το σύστημα μοριοδότησης.

Όπως είχε αναφέρει στην σχετική επιστολή ο κ. Κράλλης, ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται στους 40 φοιτητές ανά έτος και η προβλεπόμενη στελέχωση της Σχολής με εξειδικευμένο προσωπικό γίνεται επίσης με προκήρυξη πρόσληψης από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σήμερα λειτουργούν 5 Σχολές Ξεναγών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Κράλλη, η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών θα πραγματοποιείται κυρίως στην Αρχαία Ολυμπία, στην Αρχαία Ήλιδα και στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Τα άλλα θέματα της συνεδρίασης…

Κατά την συνεδρίαση αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών , Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων, με τίτλο «Δημιουργία Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δικτύωση τους», του έργου με τίτλο: «Δημιουργία Μικρού Πράσινου Σημείου Δήμου Ήλιδας».

Μεταξύ άλλων, θα ληφθούν αποφάσεις και για τα παρακάτω θέματα:

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ήλιδας.

Έγκριση της 29/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ Δ. Ήλιδας «Ο ΗΛΕΙΟΣ» με θέμα: «Πρόταση συμφωνίας λειτουργίας Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας με τους αθλητικούς συλλόγους».

Επί αιτήσεων μελών τού διοικητικού συμβουλίου τού ΝΠΔΔ Δ. Ήλιδας «Ο ΗΛΕΙΟΣ» για παραίτηση από τη θέση τους.

Ορισμός εκπροσώπων τού δήμου στη διαδικασία σύνταξης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Καθορισμός ημερομηνιών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων αδελφοποίησης του Δήμου Ήλιδας με τον Δήμο τού Tarpon Springs.

Συμμετοχή του δήμου στη λειτουργία θερινού σινεμά, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου.

Έγκριση Σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Ήλιδας, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Όλη η επικαιρότητα