Αιτωλοακαρνανία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ο Φωκίωνας Ζαΐμης

Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης σε μια προσπάθεια που ξεκινάει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για μια ουσιαστική συνεργασία με τρόπους που θα διερευνηθούν σύντομα.

«Στη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)  Λάμπρο Πυργιώτη, και με την διαδικτυακή παρουσία του συναδέλφου Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη, συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την Περιφέρεια μας. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη μελλοντικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στη θεσμική υποστήριξη από την πλευρά μας σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας», τόνισε ο κ. Ζαΐμης συμπληρώνοντας:  «Αλλά και καθότι ένθερμος υποστηρικτής των ΑΠΕ εδώ και δεκαετίες θεωρώ επιβεβλημένη μια θεσμική συνεργασία που θα φέρει ως αποτέλεσμα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος,. Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης δήλωσε:  «Είναι σημαντική  η συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένων κέντρων, όπως το ΚΑΠΕ, ιδιαιτέρως σε μια εποχή που η ενέργεια αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις όποιες δυνατές συνεργασίες με θεσμικούς φορείς ώστε να επιτυγχάνουμε τις καλύτερες πολιτικές ενέργειες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών». Υπενθυμίζεται ότι στο σύγχρονο ενεργειακό τοπίο το ΚΑΠΕ δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων υλοποιεί καινοτόμα έργα και σημαντικές δράσεις για την διάδοση και εδραίωση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών».

Όλη η επικαιρότητα