Πολιτική

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Αλέξης Τσίπρας

Ακούστε το άρθρο

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ξεκίνησε την επίσκεψή του σήμερα στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στις 12:30 μ.μ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής Νίκος Κατσακιώρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, ο Χρήστος Γρίβας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης γιατροί και στελέχη του κόμματός του.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί μετά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Γιατροί σε Τσίπρα: Ζούμε έναν πόλεμο, ξέραμε τι θα γίνει και δεν υπήρχε πλάνο

Την έλλειψη συντονισμού σε συνθήκες «πολέμου», όπως χαρακτηριστικά είπαν, επεσήμαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Δεν υπήρξε συντονισμός, να το ξέρετε αυτό», υπογράμμισε εκπρόσωπος τον γιατρών και εξήγησε: «Σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ότι θέλει. Χρειάζεται ο ηγέτης, χρειάζεται από το υπουργείο Υγείας, από τους επιδημιολόγους, από τους λημωξιολόγους, από τους εντατικολόγους και όλους εκείνους οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη».

Σε ότι αφορά στις υγειονομικές περιφέρειες ανέφερε ότι «από το καλοκαίρι που είχαμε την ύφεση  – ξέραμε όμως το τι θα γίνει, υπήρχαν οι προειδοποιήσεις – θα έπρεπε να έχουμε πλάνο 1, πλάνο 2, πλάνο 3, πλάνο 4 και πλάνο 5, που θα πάμε σε νοσοκομείο στη συνέχεια ή θα πάμε σε γήπεδο».

Ακόμα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείο σημείωσαν ότι δεν γίνεται από έναν γιατρό πέντε ημερών να του ζητείται να σηκώνει όλο αυτό το βάρος. Εξέφρασαν παράλληλα την ικανοποίησή τους για το πολυδύναμο των Ιωαννίνων που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ένας εκ των νοσηλευτών τόνισε ότι όλα περνάνε από τα επείγοντα και γι’ αυτό προκαλείται τεράστια πίεση όλο το εικοσιτετράωρο: «Μιλάμε για εξάντληση του προσωπικού, νοσηλευτές, γιατροί, καθαρίστριες, μεταφορείς ασθενών, ένας πόλεμος! Δεν υπάρχουν δυνάμεις».

Αναφορικά με τον αριθμό των νοσηλευτών ειπώθηκε ότι «πήραν γιατρούς από άλλα τμήματα, αποδυνάμωσαν άλλα τμήματα, για να βγάλουν τη δουλειά αυτή». Σε αυτό το σημείο χειρουργός γιατρός επισήμανε ότι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι στο 120%», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του οι καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο επόμενο έτος αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν είναι ατύχημα ότι δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν είναι ατύχημα ότι αυτή η κυβέρνηση ξανάρχισε να πηγαίνει σε ιδιώτες στην καθαριότητα και να ενισχύει τα outsourcing, είναι διαφορετική η στρατηγική».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα