Ηλεία Οικονομία

Στο «σφυρί» ξενοδοχεία της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Η σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες μονάδες περιλαμβάνει αρκετές παλιές περιπτώσεις, ακόμη και σε βάθος τετραετίας, καθώς και νέες, ενώ διαρκώς εμπλουτίζεται.

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον, μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται, και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης. Έτσι, μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 40 «σφυριά» για ξενοδοχεία -χωρίς να περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις που έχουν ανασταλεί για διάφορους λόγους- από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και ειδικότερα από τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο, τη Σκιάθο και την εξωτική Ελαφόνησο.

Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι, βέβαια, εστιασμένο στο εμβληματικό «Out of the Blue Capsis Elite Resort», στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, για το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει «μάχη γιγάντων» στις 15 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των προσφορών. Οι πληροφορίες μιλούν για περισσότερα από 20 «βαριά» ονόματα παικτών του κλάδου και ξένα επενδυτικά κεφάλαια που θα διεκδικήσουν το κολοσσιαίο συγκρότημα των 45.255 τ.μ. με τα 42 κτίρια και τις 39 πισίνες. Το ενεργητικό του «Out of the Blue» θα αλλάξει χέρια μέσω τεσσάρων (ταυτόχρονων) δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Υπάρχουν όμως και όλα τα άλλα ξενοδοχεία που θα βγουν στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και δύο από αυτά βρίσκονται στην Ηλεία.

Ένα  οικόπεδο (20.799,80 τ.μ.) με υπό κατασκευή ξενοδοχείο στον Δήμο Ηλιδας θα βγει σε πλειστηριασμό στις 21 Ιουλίου με επισπεύδουσα την Παν-Ηλις Τεχνική Κατασκευαστική και τιμή 1.068.700 ευρώ.

Λίγο αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ακολουθεί το ξενοδοχείο εταιρείας στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, με επισπεύδουσα την εταιρεία διαχείρισης  Cepal και πρώτη τιμή 660.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα