Ελλάδα

Στο τραπέζι και νέα μείωση καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις

Ακούστε το άρθρο

Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκονται οι ειδικοί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – πάνω από 200 σε καθημερινή βάση-, την ώρα που τίθενται από σήμερα, Δευτέρα, σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα – Στο τραπέζι και νέα μείωση καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτήρισε την κατάσταση της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, ανησυχητική. Και απέδωσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη μη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού.

“Δεν έγινε καλή συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Η αύξηση των μέτρων έχει να κάνει με τη μη τήρηση των προηγούμενων. Προέχει να καταλάβουν όλοι ότι η τήρηση των νέων μέτρων είναι αναγκαία για να “σπάσει” η διασπορά του ιού. Είμαστε σε δύσκολο σημείο, η κατάσταση βρίσκεται στο ‘κόκκινο’”, είπε σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους:

“Πρέπει να απομακρυνθούν από άτομα του περιβάλλοντός τους που είναι ευάλωτες ομάδες και να κάνουν καθολική χρήση μάσκας. Αν η μάσκα υιοθετηθεί σε καθολική κλίμακα στη χώρα, νομίζω ότι είναι η μόνη λύση”.

Επιπλέον μέτρα στις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι στο τραπέζι η λήψη επιπλέον μέτρων στις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”, όπως και στην Αττική που η άνοδος των κρουσμάτων είναι ανησυχητική, αναφέροντας ότι αν το απαιτήσει η κατάσταση που διαμορφώνεται και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχει πιθανότητα να ληφθούν μέτρα, όπως η περαιτέρω μείωση του αριθμού των προσκεκλημένων σε γάμους και γλέντια.

“Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο αριθμός των θετικών εισαγομένων κρουσμάτων είναι χαμηλός. Σε κάθε περίπτωση οι συμπτωματικοί υποβάλλονται σε τεστ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρύπτονται κρούσματα”.

via

Όλη η επικαιρότητα