Αθλητισμός

Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού περνά το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Ακούστε το άρθρο

Ιστορική μέρα για τον εθνικό μας αγώνα, το κατασχεμένο εμπορικό σήμα, του Ράλλυ Ακρόπολις πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού

Για την τροπολογία που αφορά στη «Μεταβίβαση εμπορικού σήματος για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού» και στη «Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ», η οποία περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε αρχικά την τεράστια επιτυχία της επιστροφής της χώρας μας, με το Ράλι Ακρόπολις, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), τις αναπτυξιακές προοπτικές της διοργάνωσης του συγκεκριμένου εμβληματικού παγκόσμιου γεγονότος, με την τεράστια τουριστική και πολιτιστική προβολή για τη χώρα μας και την ανάγκη «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συστρατευθούμε όλοι μαζί: πολιτεία, φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η τουριστική και πολιτιστική βιομηχανία της χώρας, αλλά και οι θεατές στα ελληνικά βουνά για να διοργανώσουμε το κορυφαίο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών, που ανήκει σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε, κατόπιν, ότι «με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η αυτοδίκαιη έκπτωση του δικαιούχου από το δικαίωμα στο σήμα και η αυτόματη μεταβίβαση του δικαιώματος στο Ελληνικό Δημόσιο, ειδικά για την περίπτωση σήματος που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή εμβέλεια και το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για χρονικό διάστημα άνω της πενταετίας».

Όπως εξήγησε, «το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις, είναι κατασχεμένο υπέρ του άλλοτε ΙΚΑ και πλέον ΕΦΚΑ, άρα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, για υπέρογκα χρέη της ΕΛΠΑ προς τον ΕΦΚΑ, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ. Τι κάνουμε με απλά λόγια; Το σήμα που έχει κατασχέσει ήδη το Ελληνικό Δημόσιο, το παίρνουμε να το αξιοποιήσουμε υπέρ της χώρας».

Όσο για τη δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με άμεση ισχύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι επαναλαμβάνεται η ρύθμιση που ίσχυσε και πέρυσι (άρθρο 8 ν. 4684/2020), προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι αθλητικές διοργανώσεις, για τις οποίες έχει συρρικνωθεί δραματικά η χρονική διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λόγω της αναστολής δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Aπό την τροπολογία εξαιρούνται οι αθλητικές ομοσπονδίες στις οποίες έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση.

Όλη η επικαιρότητα