Categories: Ηλεία

Στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας – Αναπτυξιακής ΕΒΕ Ηλείας

Share

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Ηλείας.

«Οι προσπάθειές μας να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας είναι διαρκείς, γιατί όλοι αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος της είναι καθοριστικός διαχρονικά στη διαμόρφωση του οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Αναπτυξιακής», Λευτέρης Βαρουξής, ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των φορέων, με μεγαλυτερο εξ αυτών την Περιφέρεια.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας ευχαρίστηση η δέσμευση του κ. Κατσιφάρα για την έναρξη συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αναπτυξιακή μας, τόσο στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και στη γενικότερη πόρων που θα θέσουν τις βάσεις για την ανασυγκρότηση της ηλειακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο κ. Βαρουξής και μαζί με το στέλεχος της εταιρίας, Δημήτρη Βαρελά, ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα δράσης που έχει καταρτίσει η «Αναπτυξιακή» του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς, όπως είπαν, εντείνει τη δραστηριότητά της στην κατεύθυνση της στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Κύριο θέμα στη συζήτηση ήταν η από κοινού υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε θετικά την πρόταση, ενώ από την πλευρά τους τα στελέχη της Αναπτυξιακής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη και ο Σπύρος Παπασπύρου Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, που είναι αρμόδιο για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.