Ηλεία Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης: «Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Δάφνης»

Ακούστε το άρθρο

Οι ζημιές που υπέστησαν  οι  παραγωγοί από την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Σταύρος Αραχωβίτης,  με κατοίκους της Δάφνης του δήμου Ήλιδας. Τον κ. Αραχωβίτη συνόδευαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο γραμματέας της ΝΕ. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σαϊτάς, η πρώην βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πυρκαγιά, όπως τονίστηκε, κατέκαψε πάνω από 2.500 στρέμματα ελαιοδέντρων και συνολικά 3.500 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης και βοσκοτόπων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί βρέθηκαν εκτός του προγράμματος των ΠΣΕΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τουλάχιστον στην παρούσα φάση να αποζημιωθούν και ταυτόχρονα να μην έχουν εισόδημα, αφού καταστράφηκαν οι καλλιέργειες τους.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού ενημερώθηκε και άκουσε τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των παραγωγών της περιοχής, διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί ο τρόπος για την αποζημίωσή τους.

«Επειδή η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και η φυσιογνωμία του χωριού και των καλλιεργητών είναι τέτοια που πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν εκτός του προγράμματος των ΠΣΕΑ, συζητήσαμε για το ποια είναι τα βασικά προβλήματα για την αποζημίωσή τους.

Εντοπίσαμε αυτά τα προβλήματα, τόσο με τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, όσο και με τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό, θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο ώστε να δούμε πως θα φτάσουν να αποζημιωθούν περισσότεροι παραγωγοί για την πραγματικά μεγάλη ζημιά που έχει γίνει, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Αραχωβίτης.

Ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να αποζημιωθούν, αλλά και να υπάρξουν παρεμβάσεις με αντιπλημμυρικά έργα, απολύτως αναγκαία μετά την πρόσφατη πυρκαγιά, ανέφερε ο κ. Δ. Καλαματιανός:

«Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε για δεύτερη φορά τους παραγωγούς της Δάφνης για το πώς θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που έπαθαν, καθώς και για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που είναι πολύ σημαντικές, για να μην έχουμε περαιτέρω καταστροφές στην περιοχή.

Οι παραγωγοί είναι ανάστατοι και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του ολικού lockdown για δεύτερη φορά, του ολικού «κλεισίματος» της οικονομίας μας και ανησυχούν για το μέλλον».

Όλη η επικαιρότητα