Ηλεία

Στ. Καννής: «Δήμαρχος Πύργου: Όλα για ένα πρωτοσέλιδο»

Ακούστε το άρθρο

1. Για το σοβαρότατο θέμα του Νοσοκομείου και για την ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας του Νομού μας συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου ήδη από την 27-09-2019. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμαρχος, αντί να ζητήσει συστράτευση των δυνάμεων της πόλης, επέλεξε να επιτεθεί σε ανθρώπους που έχουν δώσει και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, για να σταθεί όρθιο το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Παρά την εμπρηστική τακτική του Δημάρχου, όλες οι παρατάξεις τον εξουσιοδοτήσαμε να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου μας, λαμβάνοντας ομόφωνη απόφαση.

2. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2019 επέστρεψε … τροπαιοφόρος μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, έχοντας δήθεν “κλειδώσει” τρεις θέσεις μονίμων Παθολόγων για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

3. Παρά τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς του, η διάψευση της «βεβαιότητας» που καλλιέργησε ήταν εκκωφαντική. Ακολούθησε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 23-07-2020. Πάλι λόγοι, ψηφίσματα, συνεντεύξεις…αλλά καμία ουσιαστική πίεση, κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η κατάσταση γίνεται ολοένα και  χειρότερη.

4. Το μόνο που έχει μείνει, ως αδιάψευστη μαρτυρία της αποτυχίας του, είναι τα πολλά και πλουσιοπάροχα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου, στα οποία κατακεραυνώνει τους πάντες και τα πάντα. Βέβαια, η αποτυχία του στο χώρο της υγείας ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη, αφού μέχρι σήμερα δεν μας έχει αναφέρει ούτε ένα ουσιαστικό πρόβλημα που έλυσε για το Νοσοκομείο του Πύργου, τα δυόμιση ολόκληρα χρόνια, που είχε διοριστεί (από ανθρώπους που σήμερα καταγγέλλει) στη θέση του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ.

5. Είναι προφανές ότι και στο ευαίσθητο τομέα της υγείας, ο κ. Αντωνακόπουλος επαναλαμβάνει την ίδια τακτική που ακολουθεί σε όλα τα άλλα θέματα. Τσαλαβουτάει στην εκάστοτε επικαιρότητα (Δρόμος Πύργου- Πάτρας, Τμήμα Μουσειολογίας, ΤΕΦΑΑ κ.α.), μόνο και μόνο, για να εξασφαλίσει μια ρηχή και πρόσκαιρη δημοσιότητα, χωρίς συνέχεια και σχέδιο. Την επόμενη ημέρα εγκαταλείπει ό, τι άρχισε την προηγούμενη και έτσι την ώρα που απαιτείται ο σοβαρός σχεδιασμός, ο Δήμαρχος έχει ανοίξει ήδη το επόμενο μέτωπο, παρασυρόμενος από την ακατάληπτη μανία του να γεννά έχθρες και διαμάχες. Έτσι, όμως, ο χρόνος περνά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της κίνησης, η οποία όμως δεν είναι τίποτα άλλο από την περιδίνηση γύρω από τον εαυτό του, εγκλωβίζοντας την πόλη στον φαύλο κύκλο της αδράνειας.

6. Αν ο Δήμαρχος δεν εργαστεί, με προτεραιότητες και σχεδιασμό, η πόλη θα συνεχίσει να αθροίζει συνεχώς ήττες. Αντί για έναν Δήμο με πρωτεύοντα ρόλο στο Νομό, θα εντείνεται η απομόνωση και θα δυναμιτίζεται η προοπτική της. Αλλά απαιτείται σοβαρότητα. Όλα τα άλλα είναι φτηνά ψέματα και υποκρισίες.

Σταθης Καννης
Δικηγορος 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Όλη η επικαιρότητα