Ηλεία

Στ. Καννής: «Μάγος με τα δώρα… κατόπιν εορτής»

Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση Στ. Καννή*

Την πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές αρκετών χωριών του δήμου Πύργου ανακάλυψε ο κ. Αντωνακόπουλος, μετά το σάλο που ξέσπασε με τους μαθητές στην Πεύκη και τη δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ όλης της χώρας.

Μια πραγματικότητα που απαγορεύει σε πολλά παιδιά του δήμου μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, λόγω έλλειψης tablet και σύνδεσης με το δίκτυο, αλλά και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον κ. Αντωνακόπουλο είναι αμείλικτα:

1) Τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για την προμήθεια tablet στους αδύναμους οικονομικά μαθητές, αφού το πρόβλημα ήταν γνωστό από τον Απρίλιο και την πρώτη φάση της τηλε-εκπαίδευσης;

2) Συνεργάστηκε με τους προέδρους, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων ώστε να ανιχνεύσουν αυτές τις περιπτώσεις και να δράσουν ανάλογα;

3) Τι πρωτοβουλίες πήρε για την αναβάθμιση του δικτύου δεδομένων σε όλα τα χωριά του δήμου από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του;

4) Σε ποιες ενέργειες προχώρησε μετά την ανακοίνωση του lockdown για να στηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία;

Κανένα από τα προηγούμενα ερωτήματα δε θα απαντηθεί, γιατί πολύ απλά ο κ. Αντωνακόπουλος δεν έκανε τίποτα.

Τον απασχολούσαν ζητήματα άλλων αναθέσεων και προμηθειών και όχι η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την εκπαίδευση των παιδιών μας ή η αναβάθμιση του δικτύου σύνδεσης.

Σήμερα, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μοίρασε 15 tablet, υποσχόμενος και άλλα στο μέλλον, μεταθέτοντας-κατά την προσφιλή του συνήθεια- τις ευθύνες ‘’στους άλλους’’.

Χρειαζόταν η αντίδραση ενός προέδρου και η κατακραυγή του κόσμου για να αφυπνιστεί η δημοτική αρχή και να δράσει…κατόπιν εορτής.

Για να καταλάβει, επιτέλους, ο δημάρχος πόσο παραμελημένα είναι τα χωριά του δήμου μας αλλά και οι άνθρωποι που ζουν εκεί.

Καλωσορίζουμε τον κ. Αντωνακόπουλο στη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών μας.

Τον προτρέπουμε να αφυπνίζεται συχνότερα και να ασχολείται πιο έγκαιρα με τα προβλήματα του δήμου.

Για να μην πιαστεί και πάλι αδιάβαστος…

*Στάθης Καννής 
Δικηγόρος 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Όλη η επικαιρότητα