Ομογένεια

Συγκινεί η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε: «Θέλω να ξαναδώ τους δικούς μου»

Ακούστε το άρθρο

Η Κλειώ Αργύρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο Λονδίνο.

Η Κλειώ εργάζεται στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου στη βρετανική πρωτεύουσα και με την συνέντευξή της στην εκπομπή ΦλΕΡΤ, θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους αρνητές του εμβολιασμού, μιλώντας για την περιπέτεια που πέρασε ούσα νοσούσα από τον CoViD-19 τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως είπε, μετά τον εμβολιασμό της, την πρώτη και τη δεύτερη μέρα ήταν καλά, την τρίτη είχε λίγο πυρετό, όμως αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς είχε ενημερωθεί από τους γιατρούς πως μπορεί να της εμφανιζόταν.

Πλέον είναι απολύτως καλά και μάλιστα έχει επιστρέψει και στην εργασία της. Η ίδια αποκάλυψε και την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού στην Αγγλία, τονίζοντας πως έχουν κλείσει οι παμπ και υπάρχει μία σχετική καραντίνα όμως δεν βρίσκεται η χώρα στο επίπεδο τρία, όπως ακούγεται.

Για τους αρνητές του εμβολίου, η Κλειώ θέλησε να τονίσει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού ώστε να λάβει τέλος όλη αυτή η πανδημία που έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας. Όπως τόνισε, ο ιός δεν έχει να κάνει με ηλικίες γιατί η ίδια έχει δει ανθρώπους 90 χρονών να τα καταφέρνουν και άλλους 30 ή 35 χρονών να μην τα καταφέρνουν.

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει φόβος. Και εγώ φοβήθηκα. Ήμουν και εγώ σε πανικό αλλά ίσως επειδή έχω ζήσει αυτόν τον τρόμο όταν νόσησα, θέλω πάρα πολύ να τελειώσει, θέλω να ξαναδώ την οικογένειά μου” είπε και ξέσπασε σε κλάματα τονίζοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να μην φοβάται πια. Όπως πρόσθεσε, οι γονείς της αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τους έχει δώσει αυστηρές οδηγίες να προσπαθήσουν να μη βλέπουν κανέναν και να τους θεωρούν όλους τους γύρω τους εν δυνάμει νοσούντες.

“Θέλω να πω κουράγιο στους Έλληνες γιατί καταλαβαίνω τι περνάνε αφού το περάσαμε εδώ και θα τελειώσει σύντομα. Απλά πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες, να εμπιστευτούμε την επιστημονική κοινότητα και θα πάνε όλα καλά” είπε η Κλειώ θέλοντας να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα για όλο αυτό που διανύουμε.

Πηγή: Newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα