Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Ο πόνος δεν φεύγει ποτέ»

Ακούστε το άρθρο

«Γνωρίσαμε όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια»

«Στο χαμό του Βαγγέλη μας γνωρίσαμε όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια. Η δικαίωση για εμάς είναι οι αξίες. Ο Βαγγέλης μας πάλευε και παλεύει για τις αξίες» δηλώνει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλώντας στην ΕΡΤ, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της εκδίκασης της υπόθεσης στο εφετείο, με τους κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι, όπως και πρωτόδικα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε στους πέντε ενήλικους κατηγορούμενους, ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή. Οι άλλοι τρεις, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν γίνονταν τα βασανιστήρια στον 20χρονο σπουδαστή, θα προσφέρουν κοινωνική εργασία σε ιδρύματα της Κρήτης για 100 ημέρες.

Επισημαίνεται πως η δίκη δεν αφορούσε τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξίμισι χρόνια πριν, καθώς διεξάγεται διαφορετική έρευνα επ’αυτών, κατά το ertnews.gr, αλλά μόνο τις υποθέσεις περιστατικών βίας από συμφοιτητές του, στην διάρκεια των σπουδών τους και ενώ διέμεναν στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

«Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, αυτό θα μας κρατήσει όρθιους», λένε οι γονείς του αδικοχαμένου αγοριού, οι οποίοι δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, αν και «ο πόνος δεν φεύγει ποτέ».

Όλη η επικαιρότητα