Ελλάδα

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας – «Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδησή τους»(Vid)

Ακούστε το άρθρο

O δεύτερος θάνατος στη χώρα μας που συνδέεται επισήμως με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στην Κρήτη που εμφάνισε θρόμβωση και στη συνέχεια εγκεφαλική αιμορραγία λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η τελευταία πράξη μιας τραγωδίας γράφτηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τον σύζυγο της 44χρονης πως οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της γυναίκας και παραδέχθηκε πως ο θάνατος οφείλεται σε σύνδρομο που σχετίζεται με το εμβόλιο της Astrazeneca.

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους»
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, ο σύζυγός της με μια ανακοίνωση αφήνει αιχμές κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις.

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astrazeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει» τόνισε.

Το τραγικό τέλος της γυναίκας που ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού δεν συγκλόνισε μόνο την οικογένειά της, που προσπαθούσε μέρες τώρα να προετοιμαστεί για το αναπόφευκτο και επώδυνο τέλος, αλλά και το πανελλήνιο.

Ο σύζυγος της 44χρονης, που καλείται να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας και ταυτόχρονα να στηρίξει τα παιδιά του αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές» πρόσθεσε.

Το τελευταίο αντίο στην 44χρονη θα πουν αύριο Τρίτη, συγγενείς και φίλοι στον τόπο καταγωγής της τη Λοχριά Ρεθύμνου.

Πηγή: tanea.gr

Όλη η επικαιρότητα