Πολιτική

Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Ακούστε το άρθρο

Θερμά συγχαρητήρια αποστέλλει η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, σε όλους τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, καθώς και η ίδια έχει διακριθεί στον πανεπιστημιακό χώρο, συγχαίρει τους επιτυχόντες, τους γονείς και τους δασκάλους τους για το συστηματικό τους έργο, την επιμονή και την κοπιώδη προσπάθειά τους που τους οδήγησαν να επιτύχουν το θετικό αποτέλεσμα της εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ένας νέος κόσμος ανοίγεται για κάθε νεοεισαχθέντα φοιτητή! Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Εκτός από τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους, φοιτητές, γονείς και καθηγητές τους, θα ήθελα να μεταφέρω δυο λόγια από την εμπειρία μου στους νέους φοιτητές: να αντιμετωπίσετε το πανεπιστήμιο ως τον δικό σας ζωτικό χώρο, εκεί που πρέπει να βρίσκεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας, είτε στα αναγνωστήρια, τα εργαστήρια ή στη βιβλιοθήκη, και τους άλλους φοιτητές και τους καθηγητές ως την οικογένειά σας. Να μετέχετε σε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορείτε στο χώρο του πανεπιστημίου, όπως π.χ. στις εκδόσεις του, στις εκδηλώσεις, στα σπορ που σας προσφέρουν, στα εκπαιδευτικά ταξίδια και τα προγράμματα ανταλλαγής στο εξωτερικό. Ακόμα και αν οι παρουσίες δεν είναι υποχρεωτικές σε μερικά μαθήματα, εσείς να παρακολουθείτε, γιατί ως νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες που γίνεστε τώρα, η μάθηση θα έρθει με τη ενεργό συμμετοχή σας και τη συμβολή σας στον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ το βιβλίο δεν θα είναι παρά ένα απλό βοήθημα. Να λάβετε ό,τι καλύτερο μπορείτε από το Πανεπιστήμιο, και ό,τι λάβετε, να το επιστρέψετε απλόχερα στην κοινωνία! Καλή αρχή σε όλους! Είμαι κοντά σας για ό,τι χρειαστείτε στην μελλοντική σας πορεία!

Για όσους μαθητές δεν κατάφεραν να επιτύχουν στη σχολή που στόχευαν, ας θυμούνται ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματά στο πρώτο εμπόδιο. Ό,τι θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε! Αξίζει να ξαναπροσπαθήσουν! Αξίζει ακόμα να διερευνήσουν και άλλες μορφές εκπαίδευσης, αρκεί να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρέπει όλα τα παιδιά να σπουδάσουν, γιατί αυτό επιτάσσει πλέον η κοινωνία της πληροφορίας στην οποία ζούμε. Αυτό έχουμε ως οδηγό μας. Θα είμαι κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε και να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!»

Όλη η επικαιρότητα