Αχαϊα

Συλλήψεις για το κορωνοπάρτι στην Πάτρα – «Καλέσαμε λίγους και αυτοί έφεραν κι άλλους»

Ακούστε το άρθρο

Πατέρας, ο 21χρονος γιος του και ένας συνομήλικος φίλος του είναι τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για το πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Οβρυά Πατρών, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων.

Οι νεαροί σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», παραδέχθηκαν τη διοργάνωση πάρτι σε αποθήκη ιδιοκτησίας του ενός εκ των διοργανωτών, επί της οδού Δημοκρίτου, υποστηρίζοντας , ότι επρόκειτο για γιορτή που στήθηκε, με αφορμή τον εορτασμό γενεθλίων ενός εκ των νεαρών.

Το κάλεσμα απευθυνόταν σε 15 άτομα τα οποία όπως υποστήριξαν οι 21χρονοι «έφεραν» και τη δική τους παρέα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων τουλάχιστον σε 45 (!).

Η ύπαρξη του πάρτι στην «κόκκινη» Πάτρα έγινε γνωστή, όταν παρευρισκόμενοι δεν δίστασαν να αναρτήσουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται άτομα νεαρής ηλικίας να διασκεδάζουν, με τα μέτρα προστασίας να έχουν… πάει περίπατο. Στα στιγμιότυπα καταγράφεται και η «έλευση» της τούρτας με τους φίλους του εορτάζοντα ν΄ανοίγουν σαμπάνιες.

Στους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 9.000 ευρώ και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του covid-19. Οι αστυνομικοί κοντά στον τόπου του περιστατικού βρήκαν και κατάσχεσαν 16 κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι η ρευματοδότηση της αποθήκης γινόταν με τη χρήση μπαλαντέζας.

Η ταυτοποίηση των διοργανωτών, έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχου Γιάννη Κυριακόπουλου με τους διοικητές του Γ’ και Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα