Ελλάδα

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου τραγουδιστή

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου εξέδωσαν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου τραγουδιστή, ενώ Φώφη Γεννηματά και Νίκος Δένδιας αποχαιρετούν τον τραγουδιστή με αναρτήσεις στα social media.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τόλης Βοσκόπουλος θα μείνει για πάντα μέσα στις καρδιές των θαυμαστών του

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες πίστες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως ο μικρότερος γιος προσφυγικής πολύτεκνης οικογένειας που είχε έρθει από τη Μικρά Ασία γνώρισε από παιδί το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Γρήγορα επέλεξε αυτό που αγαπούσε, τον δρόμο του τραγουδιού και του θεάτρου. Η συνεργασία του με τον Γιώργο Ζαμπέτα έμελλε να είναι η αρχή μιας ξέφρενης πορείας διάσπαρτης από λαϊκές επιτυχίες και νύχτες που έμεναν αξέχαστες στη μνήμη των θαμώνων των μαγαζιών που εμφανιζόταν», σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από τον Πειραιά και τη λαχαναγορά στα Λεμονάδικα έως το Ηρώδειο, ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε το σπάνιο στίγμα του στη νύχτα, τόσο τραγουδώντας όσο και συνθέτοντας τραγούδια. Η Μαρινέλλα, ο Άκης Πάνου, ο Στράτος Διονυσίου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Βίρβος, ο Γιάννης Πάριος, ο Φοίβος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Μάριος Τόκας ήταν μόνο μερικοί από τους σταθμούς της πορείας του. Για πάνω από μισό αιώνα υπήρξε το αδιαμφισβήτητο λαϊκό είδωλο των νυχτερινών κέντρων. Ο Τόλης Βοσκόπουλος θα μείνει για πάντα μέσα στις καρδιές των θαυμαστών του», προσθέτει και καταλήγει:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους».

Γεννηματά: Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του
«Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του. Η μοναδική φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδησε τα πάθη και τον έρωτα αυθεντικά και λαϊκά, όπως τα ζούσε. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του». Με αυτή την ανάρτηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αποχαιρέτησε τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Δένδιας: Τα λόγια είναι περιττά

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«”Τα λόγια είναι περιττά” για τον Τόλη Βοσκόπουλο και τα τραγούδια που ερμήνευσε στο λαϊκό τραγούδι», ανέφερε. «Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και σε όλους τους οικείους του».

Θλίψη για την απώλεια του τραγουδιστή εκφράζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή του λαϊκού πενταγράμμου Τόλη Βοσκόπουλου.

«Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1940 στην Κοκκινιά, ο Τόλης Βοσκόπουλος, άφησε με την παρουσία του και τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του, αρχικά στον κινηματογράφο και από το 1968 και μετά στο τραγούδι, το δικό του “ανεπανάληπτο” ίχνος. Συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, ερμήνευσε αξέχαστες επιτυχίες και κέρδισε την λατρεία του κόσμου, τον οποίο πάντα σεβόταν, όπως όλοι οι αυθεντικοί λαϊκοί καλλιτέχνες» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τόλη Βοσκόπουλου.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα