Σπίτι & Διακόσμηση

Συμβουλές για τη διακόσμηση ενός όμορφου υπνοδωματίου

Ακούστε το άρθρο

Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να αποτελεί μια προσωπική απόδραση, ένα καταφύγιο, που εκφράζει τα αγαπημένα σας χρώματα, συναισθήματα και τις συλλογές αντικειμένων και αναμνήσεων. Μάθετε παρακάτω τους βασικούς κανόνες που πρέπει να θυμάστε κατά τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας.

Επιλέξτε ένα λεπτό χρώμα

Αντί για έντονα χρώματα, επιλέξτε χαλαρωτικές αποχρώσεις και μια ξεκούραστη παλέτα μονοχρωματικών τόνων. Θυμηθείτε τη θεωρία των χρωμάτων: οι απαλές αποχρώσεις του μπλε, της λεβάντας ή του πράσινου θεωρούνται ήρεμες και γαλήνιες. Οι πλούσιες αποχρώσεις με πολύτιμους λίθους βοηθούν να διαμορφωθεί η διάθεση της άνεσης και της πολυτέλειας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το ζεστό καφέ, το βαθύ ρόδι ή το τοπάζ. Χρησιμοποιήστε λεπτές εκδοχές των αγαπημένων σας χρωμάτων στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η επιλογή να αναφέρεται στο χρώμα των τοίχων σας μέχρι το σετ χαλιά κρεβατοκάμαρας που χρησιμοποιείτε στο δωμάτιο.

Μην παραβλέπετε το ταβάνι

Η οροφή είναι ο πέμπτος τοίχος σε ένα δωμάτιο. Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι, βλέπετε μια ήπια, κενή επιφάνεια; Προσθέστε ένα λεπτό μοτίβο ή ένα απαλό χρώμα. Βάψτε το ταβάνι σε μια ελαφρύτερη εκδοχή του χρώματος των τοίχων. Αυτό θα βοηθήσει να χαμηλώσει οπτικά το ταβάνι και να δώσει στον χώρο μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας.

Άλλες λύσεις θα ήταν η στένσιλ ή η ταπετσαρία της οροφής, η προσθήκη αρχιτεκτονικών στοιχείων με τη μορφή δοκών ή καλουπιών ή η χρήση διακοσμητικής βαφής. Για την αίσθηση της απόλυτης πολυτέλειας, προσθέστε στις οροφές κρεβατοκάμαρας ασημί φύλλα, ένα κουβούκλιο ή τέντα με ένα ντύσιμο που κρέμεται από το ταβάνι που μπορεί να σας τυλίξει στον αισθησιασμό και τη ζεστασιά προσθέτοντας υφή, σχέδιο και χρώμα στο ταβάνι.

Κρατήστε το Υπνοδωμάτιο Απλό

Ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να φαίνεται άνετο και απλό, όπως επίσης εκλεπτυσμένο και κομψό, ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης που θα επιλέξετε. Για ευκολία στην κίνηση σας μέσα στο χώρο, αφήστε τουλάχιστον τρία μέτρα μεταξύ του κρεβατιού και των πλευρικών τοίχων ή των μεγάλων επίπλων και τουλάχιστον δύο μέτρα μεταξύ του κρεβατιού και των χαμηλών επίπλων, όπως τραπέζια και συρταριέρες. Εάν πρέπει να περπατήσετε γύρω από το κρεβάτι για να φτάσετε από την ντουλάπα στο μπάνιο, σκεφτείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε το κρεβάτι.

Διακοσμήστε το υπνοδωμάτιό σας μόνο με αυτό που χρειάζεστε. Ένα κρεβάτι, ένα ή δύο κομοδίνα, μια συρταριέρα και μια καρέκλα όπου είναι απαραίτητα. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Εάν έχετε χώρο, τοποθετήστε μια συρταριέρα στην ντουλάπα σας.

Τα διάφορα διακοσμητικά θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Επιλέξτε ένα όμορφο έργο τέχνης, οργανώστε μερικές οικογενειακές φωτογραφίες, προσθέστε λουλούδια και κεριά και αφήστε το υπνοδωμάτιό σας μέσα στην απλότητά του.

Επιλέξτε τα έπιπλα σας σε σωστό μέγεθος

Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε έπιπλα υπνοδωματίου, ξεκινήστε με μια κάτοψη και ένα μετρημένο σχέδιο του χώρου. Τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν στην γενικότερη εικόνα του υπνοδωματίου. Μην επιλέγετε ένα βαρύ, μεγάλο κρεβάτι και συρταριέρα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μεγάλο, επιλέξτε έπιπλα που του ταιριάζουν επίσης. Προσθέστε μια καρέκλα και ένα κάθισμα με μαξιλάρι ή τοποθετήστε ένα έπιπλο στην άκρη του κρεβατιού. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που είναι πολύ μικρά θα χαθούν μέσα στο χώρο ενός υπνοδωματίου.

Όλη η επικαιρότητα