Επιχειρήσεις

Συμμετοχή του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Thessaloniki Helexpo Forum

Ακούστε το άρθρο

Στο Thessaloniki Helexpo Forum συμμετείχε ως ο ομιλητής ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος της Λουξ, στην ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα τις «Ιδιωτικές και Δημόσιες Επενδύσεις» την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία ξεχώρισε χάρη στη συμμετοχή υψηλού επιπέδου ομιλητών, ο Αντιπρόεδρος της Λουξ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας , ανέφερε ότι παρότι βρισκόμαστε στο 5ο πλαίσιο στήριξης από την Ε.Ε ως χώρα υστερούμε σε βασικές υποδομές γεγονός που καθυστερεί την πρόοδο της Ελλάδας ενώ επεσήμανε τη σημασία και την αναγκαιότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Παράλληλα, τόνισε ότι βασικοί πυλώνες στήριξης της εγχώριας οικονομίας είναι η τεχνογνωσία και ο αγροδιατροφικός τομέας και λιγότερο ο τουρισμός, που παρότι φέτος επηρεάστηκε λόγω της πανδημίας, το ισοζύγιο της χώρας ήταν καλύτερο συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της Λουξ σχολίασε τη σημασία της συνεργασίας των Ελλήνων επιχειρηματιών, μέσω συγχωνεύσεων ή δημιουργίας ομίλων επιχειρήσεων, αλλά και το ρόλο των υπερ-αποσβέσεων. Κλείνοντας ανέφερε ότι το ύψος των επενδύσεων που προέρχονται από το εξωτερικό είναι αρκετά υψηλό και εάν στο σύνολό τους αξιοποιηθούν αποτελεσματικά θα προσδώσουν πολλαπλασιαστική αξία στην οικονομία της χώρας ενώ επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την Κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στόχος της Ημερίδας «Ιδιωτικές και Δημόσιες Επενδύσεις», αλλά και της διοργάνωσης του Forum συνολικά, ήταν να αναδειχθούν επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Όλη η επικαιρότητα