WEB tv Πολιτική

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (vid)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ
Ακούστε το άρθρο

Πιο κοντά στην προκήρυξη για την μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

·          Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η προώθηση των διαδικασιών που αφορούν στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το ένα από τα δέκα που έχουν προκριθεί για όλη τη χώρα και αφορούν στο Παραλιακό Μέτωπο της Ηλείας, συζητήθηκε εκτενώς κατά την συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, που επιμένει κυρίαρχα σε ένα μοντέλο τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του τόπου και για τους δύο τομείς της τοπικής οικονομίας μας, μετά την αποδοχή της σχετικής πρότασής του από τον ίδιο των πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζει και εργάζεται ενταντικά προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκοντας τη συνεργασία εμπλεκομένων με το θέμα κυβερνητικών παραγόντων.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντησή του με τον κ. Σκρέκα στο Υπουργείο, όπου τέθηκαν αρκετά ζητήματα και επιμέρους θέματα που αφορούν στην εφαρμογή αυτού του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου το  οποίο αναμφίβολα θα έχει πολλαπλά σημαντικά αποτελέσματα για Ηλεία και Δυτική Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας το ζήτημα «τρέχει» ώστε εντός του Ιουλίου να είμαστε έτοιμοι και να προχωρήσει το Υπουργείο στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη! Σκοπός δε είναι να μην χαθεί καθόλου χρόνος, αλλά να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του έργου μέσα στην επόμενη διετία.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ευχαρίστησε στο σημείο αυτό τον Υπουργό Περιβάλλοντος γιατί μετά και την αρχική συζήτηση του σπουδαίου εγχειρήματος, κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά για την δρομολόγηση των θετικών εξελίξεων. Ο κ.  Σκρέκας ανταποκρινόμενος στην πρόταση του βουλευτή είχε καθοριστικό ρόλο και συνέβαλλε σε μέγιστο βαθμό για την ανάληψη  πρωτοβουλιών αφού και ο ίδιος έδειξε από την πρώτη στιγμή να συμμερίζεται και να επικροτεί μια τέτοια προσπάθεια.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Να σημειωθεί ότι όπως έχει και άλλοτε επισημάνει ο κ. Νικολακόπουλος, που συζήτησε αρκετά «επί χάρτου» με τον κ. Σκρέκα και με συγκεκριμένη στόχευση, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πολεοδομικού σχεδιασμού τουλάχιστον τα τελευταία σαράντα χρόνια, δίνει εντυπωσιακή προοπτική στο «μέτωπο» που εκτείνεται από το λιμάνι Κυλλήνης στο λιμάνι Κατακόλου και θα παρέχει ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο εύρος και με τέτοιες δυνατότητες, την ευκαιρία οργανωμένου τουρισμού με ουσιαστική διασύνδεση και προβολή της αγροτικής μας παραγωγής, ενώ παράλληλα θα επιφέρει καθοριστική για την εξέλιξή μας επενδυτική δραστηριότητα, καθώς θα επανεξετάζει τις χρήσεις γης, τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου που οδεύουν προς κατάργηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός προσθέτει ότι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο έρχεται παράλληλα και με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που θα προχωρήσουν οι Δήμοι, για τα οποία επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη ετοιμότητα. Να σημειωθεί ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια τα έχει ήδη συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπεται να ενταχθούν και οι επτά δήμοι της Ηλείας!

Επιπλέον, το μεγάλο Σχέδιο του Παραλιακού Μετώπου που πέραν των άλλων θα προβλέπει χωροταξικές διευθετήσεις, με ανοικτούς χώρους, ρυμοτομία πάνω σε νέα δεδομένα και σύγχρονα πρότυπα κ.λπ. θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από τα Τοπικά Σχέδια της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα δύο προσβλέπουν στην ορθολογική ανάπτυξη με άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα ευεργετικά αποτελέσματα.

Όλη η επικαιρότητα