Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης για αρδευτικό δίκτυο

Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΕΒ

Η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου,  που αποτελούσε έναν κυρίαρχο στόχο εδώ και πολλά χρόνια για να δώσει λύσεις σε μεγάλα αγροτικά προβλήματα των καλλιεργητών, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να υλοποιηθεί  με ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από μια σειρά επαφών και συναντήσεων του Ανδρέα Νικολακόπουλου τόσο με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου όσο και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα και έρχεται να δικαιώσει έναν αγώνα πολλών μηνών και επίμονων προσπαθειών του Ηλείου βουλευτή, που έθεσε σε μείζονα προτεραιότητα τον αρδευτικό τομέα.

Έτσι, ήρθε και η απάντηση με την αίσια έκβαση του θέματος και την ικανοποίηση του αιτήματος του κ. Νικολακόπουλου από τον ίδιο τον κ. Οικονόμου με τον οποίο και συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τα δίκτυα των: Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Αμαλιάδας, Πελοπίου και Επιταλίου.

Ανήκουν σε ιδιαίτερα αγροτικές και καλλιεργητικές περιοχές, με τεράστιες εκτάσεις για την αγροτική μας παραγωγή γι’ αυτό και το εγχείρημα θεωρείται πολύ σημαντικό, αλλά και εξαιρετικώς απαραίτητο, αφού θα εκσυγχρονίσει ένα «κομβικό» σημείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπαίθρου και των τοπικών προϊόντων μας.

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου στον Ηλείο βουλευτή,  τον Σεπτέμβριο πιθανότατα ο φάκελος του έργου  θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Διυπουργική Επιτροπή για να πάρει την έγκριση και να προχωρήσει πλέον με σύντομες διαδικασίες, όπως απαιτείται άλλωστε για όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου για τον αγροτικό μας πληθυσμό, για αυτό και ζήτησε να «τρέξουν» οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του μεγάλου έργου μέσα στο 2021…

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ!

Να σημειωθεί εδώ, ότι κρίσιμο και ουσιαστικό στοιχείο για να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα τέτοιο έργο αποτέλεσε και το γεγονός της ύπαρξης ώριμων μελετών. Για το αρδευτικό μας δίκτυο ειδικότερα η ωρίμανση μελετών και η σχετική προεργασία, για την οποία είχε ενημερωθεί ο κ. Νικολακόπουλος και τα αρμόδια υπουργεία,  έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να δοθεί το «πράσινο φώς»!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

Με δήλωσή του ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, τονίζει την ικανοποίησή του, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είδε πολύ θετικά αυτή την πρόταση αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων των αντίστοιχων ΤΟΕΒ και επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική συνεργασία για να επιτευχθεί ο βασικός αυτός στόχος που θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους καλλιεργητές της Ηλείας, με την ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα με τον κ. Οικονόμου.

Ο κ. Νικολακόπουλος, για το ίδιο θέμα είχε συναντηθεί με τον κυβερνητικό παράγοντα και τον περασμένο Μάρτιο, συζητώντας μαζί του την επιβάρυνση που έχει υποστεί ο τομέας της άρδευσης στον νομό, ενημερώνοντας παράλληλα για την ανάγκη οικονομικής στήριξης ενός νέου σχεδιασμού.

Σε ιδιαίτερα σημαντικούς ρυθμούς κινείται εξ’ άλλου και το έργο για την υπογειοποίηση στον ΤΟΕΒ Γαστούνης με εντατικοποίηση των διαδικασιών όπως και με το θέμα των απαλλοτριώσεων. Έτσι, με μικρή και μόνο απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό αναμένοντας τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο! Και αυτό το θέμα όπως είναι ήδη γνωστό είχε συζητηθεί από τον βουλευτή κ. Νικολακόπουλο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Οικονόμου από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους, τον περασμένο Μάρτιο, όπου ο πρώτος είχε πιέσει ιδιαίτερα για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον αρδευτικό τομέα.

Όλη η επικαιρότητα