Categories: Πολιτική

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

Share

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος του παρέδωσε ολοκληρωμένο φάκελο με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των τοπικών φορέων.

Αναλυτική ενημέρωση για τις Σχολές στο νέο Υφυπουργό Παιδείας. Ο βουλευτής Ηλείας διαβίβασε τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης όπως και του τμήματος Μουσειολογίας και των σπουδαστών του.

Οι Πανεπιστημιακές Σχολές, και πολύ περισσότερο τα λειτουργούν τα Τμήματα στην Ηλεία, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του νέου Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και του βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ο κ. Νικολακόπουλος, που άνοιξε και πάλι όπως είχε προαναγγείλει και σε πρόσφατη δήλωσή του νέο κύκλο επαφών με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, επισκέφθηκε τον κ. Συρίγο και του έθεσε το σύνολο των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις Σχολές στην Ηλεία ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για μία προς μία τις περιπτώσεις που μας αφορούν μιλώντας παράλληλα και για την δική του αντίστοιχη πρόταση.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι ο Ηλείος πολιτικός κατέθεσε εμπεριστατωμένο φάκελο με τα θέματα του Νομού αρμοδιότητας του κ. Συρίγου κάνοντας μνεία και στις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρεθούν έτσι ώστε ο κυβερνητικός παράγοντας, που έδειξε και έντονο ενδιαφέρον, ανά πάσα στιγμή να έχει την ανάλογη πληροφόρηση με τον πιο ευέλικτο τρόπο.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για τα προβλήματα αλλά και τις δικαιολογημένες διεκδικήσεις της Ηλείας, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον προκάτοχο του σημερινού Υφυπουργού, τον κ. Διγαλάκη, με σκοπό να υπάρξει η επιθυμητή εξέλιξη των θεμάτων των Σχολών μας που εξακολουθούν να παραμένουν σε «ανοικτή ατζέντα» ως προς την αντιμετώπισή τους.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Παράλληλα, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός ανταποκρινόμενος και στο τελευταίο κάλεσμα ανάληψης πρωτοβουλιών του κ. Αντωνακόπουλου διαβίβασε τα αιτήματα τόσο του Δήμου Πύργου όσο και του Δήμου Ήλιδας όπως επίσης της Προέδρου του Τμήματος Μουσειολογίας κας Μακρυγένη – Ζαφειροπούλου και των σπουδαστών της ίδιας Σχολής που αναφέρονται σε αδυναμίες και ελλείψεις οι οποίες οδηγούν σε υποβάθμιση.

Ο Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλο για την εικόνα που του μετέφερε και παρέλαβε τον ολοκληρωμένο φάκελο με ικανοποίηση, τονίζοντας ότι θα γίνει και νέα συγκεκριμένη συνάντηση στο πλαίσιο της επεξεργασίας που κάνει αυτή την περίοδο πάνω στα θέματα της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της λειτουργίας των Σχολών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο μεταξύ ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ Υφυπουργού και βουλευτή έγινε και για τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες αναβάθμισης και επέκτασής της σε σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες. Ο συγκεκριμένος τομέας θα βρεθεί στο επίκεντρο μεταξύ άλλων του Υπουργείου Παιδείας και για τον λόγο αυτό οι δύο πολιτικοί άντρες συμφώνησαν σε μια περαιτέρω συνεργασία αφού το θέμα θα αφορά σημαντικά και στην Ηλεία.