Ηλεία

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλου με τον Αντιπρόεδρο του Τμ. Μουσειολογίας, Καθηγητή Γ.Παναγιωτόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, συνάντηση με τον Ηλείο καθηγητή και αντιπρόεδρο του τμήματος Μουσειολογίας Πύργου, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν την πρότασή του για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών, με τον τίτλο «Ολυμπιακή Σχολή», στο Νομό Ηλείας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη την μελέτη που έχει εκπονήσει, η οποία προβλέπει τη λειτουργία μιας ενιαίας και αυτόνομης Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τρία τμήματα: «Μουσειακών Σπουδών (Μουσειολογίας)», «Πολιτιστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης» και «Ψηφιακών Εφαρμογών και Τεχνολογίας στην Επικοινωνία». Παράλληλα, ανέλυσε την αποστολή και το όραμα κάθε τμήματος, τα προγράμματα σπουδών, τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων καθώς επίσης τα οφέλη που θα προκύψουν για την Ηλεία και τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δημιουργήσει η λειτουργία της εν λόγω Σχολής, συν τω χρόνω.

Ο κ. Γιαννόπουλος, τον συνεχάρη για την ανιδιοτελή πρωτοβουλία και προσπάθεια, η οποία – όπως διαπίστωσε και σημείωσε – πηγάζει από το ενδιαφέρον και την αγάπη του κ. Παναγιωτόπουλου για τον τόπο του.  Τόνισε μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης, πως η επιστημονικά άρτια και απόλυτα τεκμηριωμένη αυτή μελέτη, μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ούτως ώστε, η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Από την συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι αναφορές στις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας, μετά την απόφαση της Συγκλήτου για την συγχώνευσή τους σε άλλα τμήματα του Παν. Πατρών. Μια απόφαση, η οποία, όπως σχολίασαν και οι δυο, ήταν προ καιρού ειλημμένη και αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την στοχοποίηση της Ηλείας, καθώς, όπως αποδείχθηκε, τα μέλη της Συγκλήτου και η ίδια η Πρυτανική Αρχή, δεν κατέβαλαν την παραμικρή προσπάθεια για την διάσωση, έστω ενός εκ των Τμημάτων της Ηλείας. Μια αναιτιολόγητη απόφαση η οποία – κατέληξαν – προσβάλει και θίγει κάθε Ηλείο πολίτη.

Όλη η επικαιρότητα