Ηλεία

Συνάντηση Αντωνακόπουλου-Λυμπέρη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Ακούστε το άρθρο

Απώτερος στόχος η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο της συνολικής δράσης διεκδίκησης παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, οι Δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης αντίστοιχα, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα και τα αιτήματα των Δημάρχων και στη συνάντηση αυτή συντόνισαν τις περαιτέρω κινήσεις στις οποίες δήλωσε την απόλυτη στήριξή του. Απώτερος στόχος όλων των προσεχών ενεργειών, όπως έχει δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Αντωνακόπουλος είναι πλέον η επίτευξη συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως επίσης και να μην βγουν φέτος από τα προσεχή μηχανογραφικά δελτία τα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα, Μουσειολογίας και Γεωπονίας αντίστοιχα.

«Το θέμα της παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, είναι καθαρά υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτή αποφασίζει! Πρέπει να το ξέρουμε όλοι αυτό. Αποδείχθηκε μετά και την ανακοίνωση παραμονής τελικά για το επόμενο διάστημα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ότι δεν συντρέχουν Ακαδημαϊκά κριτήρια για την κατάργηση των Τμημάτων στην Ηλεία αλλά μόνο συγκεκριμένες σκοπιμότητες που έχουν έδρα την Πάτρα και γίνονται αποδεκτές δυστυχώς από το Υπουργείο. Εξάλλου στις τόσες συναντήσεις και συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων που έχουν προηγηθεί, έχουμε ανατρέψει όλα τα επιχειρήματά τους, ένα προς ένα» επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα