Πολιτική

Συνάντηση ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την πρέσβη της Κούβας

Ακούστε το άρθρο

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με την πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα Σέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες πρόξενος της πρεσβείας της Κούβας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «έγινε συντροφική δημιουργική συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Κούβα. Η πρέσβης της Κούβας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την πάλη του κουβανικού λαού στις συνθήκες που δυναμώνει ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ, τα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της υγείας, και το αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, την πρόοδο στον τομέα των εμβολίων και των φαρμάκων».

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε την κουβανική αντιπροσωπεία «για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις βαριές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, την πάλη του ΚΚΕ στις συνθήκες της πανδημίας, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «χαιρέτισε το 8ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη και αναφέρθηκε στην πολύμορφη διεθνιστική δράση του ΚΚΕ στο πλευρό του Κουβανικού λαού, για να τερματιστεί ο εγκληματικός πολύχρονος αποκλεισμός των ΗΠΑ και σε πρωτοβουλίες του κόμματος την επόμενη περίοδο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα