Κόσμος

Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Χαοτικές καταστάσεις ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ρώσους δημοσιογράφους

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν λίγο πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες να αλιεύσουν δηλώσεις και αντιδράσεις.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες δημιούργησε ασυνήθιστες χαοτικές καταστάσεις ανάμεσα στους δημοσιογράφους από τις δύο χώρες που προσπαθούσαν να ακούσουν τις πρώτες παρατηρήσεις των δύο προέδρων, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι δημοσιογράφοι φάνηκαν να εμποδίζουν κάμερες να τραβήξουν πλάνα ενώ άλλα άτομα μιλούσαν μεταξύ τους καθώς οι δύο πρόεδροι προσπαθούσαν να κάνουν τις εναρκτήριες παρατηρήσεις τους. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά τεταμένη μεταξύ των δύο ανταποκριτών τύπου από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με την επικεφαλής του CNN, ανταποκριτή του Λευκού Οίκου, Kaitlan Collins.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ακόμα, ότι οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν στιγμές φρενίτιδας μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, με φωνές και σπρωξίματα. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος ανέφερε ότι έπεσε κάτω μέσα στον πανικό.

Δημοσιογράφος του CBS ανέφερε πως κάποιοι Ρώσοι ανταποκριτές εμπόδισαν Αμερικανό ηχολήπτη να μπει στον χώρο, επειδή βιάζονταν να πιάσουν θέσεις μπροστά στους δύο προέδρους.

Μπάιντεν: ΗΠΑ και Ρωσία δύο μεγάλες δυνάμεις

Μια από τις φράσεις που ακούστηκαν από την πλευρά του Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το CNN, ήταν ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι «δύο μεγάλες δυνάμεις», φράση που σηματοδοτεί αναβάθμιση του ρόλου της Μόσχας, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο σταθερή σχέση.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του CNN, δεν ήταν ξεκάθαρο το πλαίσιο της παρατήρησης του Μπάιντεν γιατί ο θόρυβος ήταν τόσο πολύς που δεν μπορούσαν να ακουστούν τα σχόλια των δύο ηγετών πριν την επίσημη συζήτηση. Ωστόσο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τη σημασία της συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο για τη δημιουργία μιας καλύτερης σχέσης εργασίας.

«Εμπιστευτήκατε τον Πούτιν;»

Αμερικανοί δημοσιογράφοι που μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση δήλωσαν ότι έκαναν τρεις ερωτήσεις στους ηγέτες. Κάποιος ρώτησε τον Πούτιν αν φοβόταν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ένας άλλος τι θα κάνει αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ άλλος ρώτησε τον Μπάιντεν αν εμπιστεύτηκε τον Πούτιν.

Ο Μπάιντεν φάνηκε να κουνάει το κεφάλι του και να κοιτάζει τα χαρτιά του καθώς ακούγονταν οι ερωτήσεις ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι αυτό δεν αποτελούσε απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα