Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Μ. Κατρίνη με Γ. Γεωργιόπουλο: «Η Ολυμπία ενώνει και εμπνέει»

Ακούστε το άρθρο

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αρχαίας Ολυμπίας και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το νέο έτος είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο κ. Μιχάλης Κατρίνης με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε και για τις ζημιές (κυρίως σε φυτικό κεφάλαιο) που σημειώθηκαν στην περιοχή από τη ραγδαία βροχόπτωση της Δευτέρας.

Ο Ηλείος βουλευτής, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενημέρωσε τον κ. Γεωργιόπουλο για  την πρόσφατη απάντηση του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή στην επίκαιρη ερώτηση για το δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη. Οι δύο άντρες συμφώνησαν στη σπουδαιότητα του έργου για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την αναγκαιότητα να βρεθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του, είτε από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή από την ένταξη στα ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε τον κ. Κατρίνη για τις προοπτικές που ανοίγει η ΟΧΕ του δήμου, σε συνεργασία με το σωματείο ‘’Διάζωμα’’ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τη διέξοδο της Ολυμπίας προς τη θάλασσα, με τη χάραξη και κατασκευή οδικού άξονα που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, η ανάδειξη του περιπατητικού και θρησκευτικού τουρισμού αλλά και η ενεργοποίηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (στόχος που έχει αναδειχθεί από αρκετούς κοινοβουλευτικούς της Ηλείας και όχι μόνο) βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας, με τους δύο άντρες να καταλήγουν στην ανάγκη να ενωθούν δυνάμεις για την επίτευξη του κοινού στόχου: ‘’Ο κάλλιστος της Ελλάδας τόπος’’, με την παγκόσμια εμβέλεια και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, να γίνει πόλος ανάπτυξης της Ηλείας και της Πελοποννήσου.

Όλη η επικαιρότητα