Ηλεία

«Συναγερμός» στην Αλιφείρα – Θετική στον κορωνοϊό κοπέλα που βρέθηκε πρόσφατα στην περιοχή

Ακούστε το άρθρο

Σε… περιπέτειες έχουν μπει οι κάτοικοι της Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού αρκετοί από αυτούς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που νοσεί με covid-19 και πλέον είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για να δουν αν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Αυτή η περιπέτεια ξεκίνησε όταν επισκέφτηκε την περιοχή για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού Αγίου Δημητρίου, που έγινε με τη συμμετοχή των περισσότερων κατοίκων καθώς και επισκεπτών, μια κοπέλα από την Αθήνα, με καταγωγή από την κοινότητα.

Η κοπέλα στις λίγες μέρες που έμεινε εκεί, ήρθε σε επαφή με αρκετούς κατοίκους. Όταν επέστρεψε στον τόπο διαμονής της, στην Αθήνα, αισθάνθηκε έντονο πονοκέφαλο και αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κάνει το τεστ και να βρεθεί θετική στον ιό.

Αμέσως επικοινώνησε με κατοίκους της Αλιφείρας για να τους γνωστοποιήσει αυτή την εξέλιξη και ξεκίνησε όπως γράψαμε, η περιπέτεια για όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, μια ομάδα 15 περίπου κατοίκων της περιοχής θα μεταβούν με όχημα του δήμου στο κέντρο υγείας Ζαχάρως για να κάνουν τεστ για κορωνοϊό, ενώ άλλοι 15- 20 κάτοικοι θα πάνε στο κέντρο υγείας τη Δευτέρα.

Όπως τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος του τοπικού Αλιφείρας κ. Θεόδωρος Καπιζιώνης, χθες με εντολή του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου έγινε απολύμανση όλης της περιοχής έτσι ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού.

Μάλιστα, προς τιμήν του, ο κ. Καπιζιώνης έκλεισε για δύο εβδομάδες την ταβέρνα – εστιατόριο που διατηρεί με τη σύζυγό του στην περιοχή, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία των κατοίκων της Αλιφείρας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καπιζιώνης ευχαριστεί τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύση Μπαλιούκο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο και Κωνσταντίνο Τσαρουχά για τις ενέργειες που κατέβαλαν για να βοηθήσουν στην απολύμανση της περιοχής.

Ανησυχία από τους ετεροδημότες

Το νέο κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο επίσης προήλθε από μεγάλο αστικό κέντρο, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία σχετικά με τις προφυλάξεις που λαμβάνονται από ετεροδημότες και επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, σε μια εποχή που σύντομα θα ξεκινήσει και το ελαιομάζεμα…

Νωπές είναι ακόμα οι περιπτώσεις των ατόμων που επισκέφτηκαν τις Τ.Κ. Δαφνούλας και Σέκουλα από την Κόρινθο και προέκυψαν στη συνέχεια θετικοί στον covid-19, καθώς επίσης και των πρόσφατων κρουσμάτων στην Τρυπητή, που προήλθαν επίσης από την Αθήνα, όπου μετέβησαν κάτοικοι για εξετάσεις σε Νοσοκομείο και στη συνέχεια μετέδωσαν τον ιό σε συγγενικά τους πρόσωπα!

Στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα με τον κορωνοϊό, αλλά η ανησυχία είναι γενικότερη στους κατοίκους εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων που δεν προέρχονται από τοπικό επίπεδο…

Όλη η επικαιρότητα