Κόσμος

Συνελήφθη ύποπτος στη Λιόν- Αυτός είναι ο ιερέας ελληνικής καταγωγής που πυροβολήθηκε

Ακούστε το άρθρο

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος δράστης τράπηκε σε φυγή.

Στρατός και αστυνομία έψαχναν το δράστη ο οποίος σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη. Να σημειωθεί πως  ο ιερέας πυροβολήθηκε 2 φορές στο στήθος.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

“Θα αναλάμβανε νέα θέση”

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο ιερέας που έπεσε θύμα της επίθεσης, θα έφευγε το επόμενο διάστημα από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε

Ο 52χρονος πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται… Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.

Η εκκλησία όπου έγινε η επίθεση.

Οι αρχές καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, newsit, cnn

Όλη η επικαιρότητα