Ελλάδα

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους

Ακούστε το άρθρο

Η αλιευτική λέμβος ανετράπη λόγω της κακοκαιρίας – Έρευνες από Λιμενικό Σώμα – Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία που συνοδευόταν από χαλαζόπτωση

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σφοδρή αναμένεται η επέλαση της κακοκαιρίας και τις βραδινές ώρες.

Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό ναεπηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής παρατηρούνται σε Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

via

Όλη η επικαιρότητα