Αχαϊα Πολιτική

Συναντηση του δήμαρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Ακούστε το άρθρο

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, που βρέθηκε στο Αίγιο για να τιμήσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπητής, συνάντησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, έχοντας εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού.

Στη λιτή δεξίωση που παρατέθηκε για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, με όλα τα προστατευτικά μέτρα λόγω της πανδημίας, ο κ. Βορίδης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της ωριμότητας των έργων που υποβάλλονται από τους Δήμους προς ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως το «Αντ.Τρίτσης», όπως και για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας, που ο ίδιος προώθησε ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προωθούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε, όπως σημείωσε, να εκλείψουν τα φαινόμενα που προέκυψαν με την απλή αναλογική και που έχει προκαλέσει σε πολλούς Δήμους της χώρας (όπως και στον Δήμο Αιγιαλείας) προβλήματα στις δημοτικές αρχές που, μη έχοντας πλειοψηφία, δυσκολεύονται να προωθήσουν ζητήματα και να προχωρήσουν σε αποφάσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν εμπόδια και καθυστερήσεις από ενορχηστρωμένες ενέργειες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον κ. Βορίδη, που εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος για όλα τα καίρια ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος και ταυτόχρονα εκφράζει την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση σε όσα θέματα ανήκουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ο Δήμος Αιγιαλείας διατηρεί εξαιρετική συνεργασία.

Όλη η επικαιρότητα