Ηλεία

Συνδετήρια οδός Αλφειού – Ολυμπίων στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρίες που συνεχίζονται  προκαλεί –από διερχόμενους οδηγούς και κάτοικους της περιοχής- η κακή κατάσταση του οδοστρώματος στην  συνδετήρια οδό των εθνικών οδών Πύργου – Κυπαρισσίας και Πύργου – Τριπόλεως.

Αναγνώστες της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ (που έχει πολλάκις αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, τα τελευταία χρόνια), αναφέρονται στον συγκεκριμένο δρόμο με χαρακτηριστικά σχόλια (που συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό).

«Σε ένα δρόμο κατεστραμμένο το μόνο που σε προειδοποιεί είναι μια ταμπέλα που δε φαίνεται και λέει προσοχή κίνδυνος πιο κάτω φτάνοντας στην Αλφειού για να στρίψεις για κολομάτα όπως λέει και η ταμπέλα, το στοπ είναι κι αυτό κατεστραμμένο και δεν φαίνεται    ο δρόμος που ενώνει την Ολυμπίων με την Αλφειού», σχολιάζει αναγνώστης…

Όπως είχε γνωστοποιηθεί, ο Δήμος Πύργου (μετά κι από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της βατότητας της οδού), είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης με την μέθοδο της διαπραγμάτευσης ώστε αυτό να υλοποιηθεί άμεσα. Κατόπιν όμως προσφυγής που έγινε, και με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που την έκανε δεκτή απορρίφθηκε η ολοκλήρωση του έργου με αυτό τον τρόπο…

Τις τελευταίες ημέρες της περασμένης χρονιάς μάλιστα ο Δήμος Πύργου με συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας έδωσε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που διέρχονται αυτόν τον δρόμο με τις επικίνδυνες λακκούβες καλύπτοντας τις με άσφαλτο…

Μιλώντας στην εφημ ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε ότι «Δώσαμε τότε μια προσωρινή λύση γιατί κάποιοι δεν έχουν –δυστυχώς- επιτρέψει να υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος δρόμος, αφού το έργο που είχαμε προγραμματίσει –μέσω διαπραγμάτευσης- απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από προσφυγή που έγινε. Ένα έργο προϋπολογισμού 182.000 ευρώ το οποίο θα έλυνε οριστικά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χειμώνα και καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση οχήματα».

Ο κ. Αργυρόπουλος πρόσθεσε πως «Αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά το έργο θα είχε ξεκινήσει. Πλέον αυτό που απομένει είναι να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του δήμου για το 2021, κάτι που αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, ώστε να γίνει άμεσα η δημοπράτηση του έργου και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του. Πρόκειται για ένα έργο άμεσης προτεραιότητας για τον δήμο Πύργου».

Και «Πράσινα» έργα…

Εκτός των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμος Πύργου έχει ήδη εντάξει τρία σημαντικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο» και αναμένεται να συμβάλλουν στο να αποκτήσει η πόλη ένα πιο φιλικό προς το Περιβάλλον «πρόσωπο». Τα συγκεκριμένα έργα είναι τα εξής:

Ανάπλαση 28ης Οκτωβρίου:  Έργο προϋπολογισμού 770.000 ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσει την Άνοιξη του 2021. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει αποξήλωση όλων των υφιστάμενων τσιμεντόπλακων πεζοδρομίου και τοποθέτηση κυβολίθων και πλάκες οδηγών τυφλών, Μετατόπιση φρεατίων και τοποθέτηση σχαρωτών, διαμόρφωση ραμπών ΑμέΑ καθώς και χάραξη θέσεων στάθμευσης ΑμέΑ, τοποθέτηση  προστατευτικών κιγκλιδωμάτων έμπροσθεν του 2ου Δημοτικού σχολείου, τοποθέτηση 38 κάδων μικροαπορριμμάτων, τοποθέτηση 500 περίπου κολονακίων, υπογειοποίηση του υπέργειου δικτύου της ΔΕΗ, εργασίες τοποθέτησης πρασίνου (Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως) και τοποθέτηση 38 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, ύψους 6 μέτρων.

-Ανάπλαση Α/Κ Αγίας Βαρβάρας: Έργο προϋπολογισμού 573.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει καθαίρεση της περιμετρικής περίφραξης, τοποθέτηση τσιμεντόπλακων οδηγών για ΑμεΑ, νέα ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου με καθιστικά από σκυρόδεμα, προσπέλαση και προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ, οι αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα, κερκίδες θέασης, πράσινο αντιανεμικό φιλέ, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων, φωτισμό με προβολείς LED.

-Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ): Έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Κατά την κατάρτιση των ΣΦΗΟ, ο κάθε δήμος καλείται να λάβει υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευθύνης του, καθώς και τυχόν υφιστάμενα σχέδια, όπως τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στη συνέχεια και με βάση της προβλέψεις για τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε δήμο, θα υπολογίζεται ο αναγκαίος αριθμός δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες φόρτισης των κατοίκων και επισκεπτών. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός τουλάχιστον σημείου φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους του δήμου.

Όλη η επικαιρότητα