Πολιτική

Συνεπιμέλεια: Διαφωνεί και η Μαριέττα Γιαννάκου με το νομοσχέδιο

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές ζήτησε η Μαρίεττα Γιαννάκου από τον Κ.Τσιάρα στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. “Δημιουργούμε αντι να λύνουμε προβλήματα” είπε.

Το προβληματικό κλίμα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια επιβεβαιώθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής, όπου επιφυλάξεις εξέφρασε για το νομοσχέδιο η βουλευτής επικρατείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η επιφύλαξη έρχεται να προστεθεί στην δημόσια διαφωνία που ήδη έχει εκφράσει η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Μαριέττα Γιαννάκου κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Τσιάρα να πραγματοποιήσει αλλαγές στα ζητήματα που σχετίζονται με την συνεπιμέλεια. Όπως είπε στην πράξη «το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί». Η Μαριέττα Γιαννακου επίπε πως «αυτές τις παρατηρήσεις κάνω κατ αρχήν» προειδοποιώντας για πιο επεισοδιακή συνέχεια.

Απευθύνθηκε μάλιστα στον Κ.Τσιάρα λέγοντας πως  «οφείλετε να δεχθείτε ορισμένες από τις παρατηρήσεις. Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση. Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο. Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία; Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα».

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα