Ηλεία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας

Η Επιτροπή δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων
Ακούστε το άρθρο

Η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας συνεχίζει την δραστηριότητα με στόχο τα δίκαια αιτήματα μας να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς.

Η συμμετοχή του κόσμου μας δίνει την δύναμη να εντείνουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να μην φύγει κανείς από τον τόπο του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα.

Τις μέρες που πέρασαν πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις σε χωριά σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές πυρόπληκτων και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση στη Καυκωνία, την Παρασκευή στο Χελιδόνι, το Σάββατο στη Νεμούτα και την Κυριακή το μεσημέρι στο Λάλα.

Σε όλες αυτές τις συσκέψεις κυριαρχεί η αγανάκτηση που υπάρχει στο κόσμο που βλέπουν 40 μέρες μετά τις πυρκαγιές να παλεύουν να πάρουν τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα να τρέμει η καρδιά τους όταν ακούν για έντονα καιρικά φαινόμενα αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές.

Όλοι που συμμετέχουν εκφράζουν την ανάγκη που χρειάζεται να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν για να καταφέρουν να μείνουν στο τόπο τους.

Στις συνελεύσεις που έγιναν αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στις εξής κινητοποιήσεις:

Αύριο Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί παράσταση της Επιτροπής στις 10:00 πμ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στη Πάτρα σε συνεργασία με την συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Αχαΐας, προκειμένου να επιδοθεί και το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την διάθεση της σοδιάς μας.

Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τις συνελεύσεις στα χωριά γιατι η δική μας δύναμη είναι η επαφή με τον κόσμο και η συμμετοχή όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Όλη η επικαιρότητα