Αρθρογραφία

Συνηθίσαμε, καλά είναι

Ακούστε το άρθρο

Αφού τα έκλεισαν όλα για δέκα τέσσερις μήνες απ την αρχή της εποχής κορωνοϊού, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων όπως λένε και αφού αυτός ο εγκλεισμός στοίχισε περί τα 20-25 δις. ευρώ, φυσικά δανεικά από ξένες τράπεζες, έρχονται τώρα και με την ίδια ευκολία του εγκλεισμού και σιγά-σιγά ανοίγουν όλα, πάντα μετά την σύμφωνη ή και ασύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων.

Αφού μας κορόϊδευαν ,όπως ακριβώς τους κοροϊδεύαμε και εμείς, με τα περίφημα smsπερί μετακινήσεων, τώρα ανακάλυψαν τα selftest, και διάφορα άλλα εργαλεία όπως τα λένε, σταμάτησαν πια την κοροϊδία και μας απελευθερώνουν, γιατί πλέον δεν μας φτάνει ένα μνημόνιο δηλαδή δανεισμός περί τα 100 δις ευρώ, με σκληρούς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας και κυρίως της κοινωνίας.

Αν βέβαια τους ενδιαφέρει η κοινωνία, δηλαδή εμείς οι άνθρωποι, γιατί αν συμβαίνει αυτό και αν το πάρουμε χαμπάρι, τότε μάλλον δεν πρόκειται να πάμε στην επόμενη κατάσταση της απελευθέρωσης και της ελευθερίας, αλλά εμείς που απαρτίζουμε την κοινωνία των ανθρώπων ,θα αρνηθούμε την επόμενη κατάστασή μας.

Και τούτο γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον σε αυτήν και δυσκολευόμαστε να την αποχωριστούμε, και γιατί άλλωστε να την αποχωριστούμε, αφού μάλλον βολευόμαστε, με τις κουτσουρεμένες συντάξεις, με τους μισθούς τους, δεν ξέρω αν είναι κουτσουρεμένοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και με τα 534 ευρώ επίδομα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Όσο για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, ποιος αλήθεια ενδιαφέρεται για αυτούς, αφού υπάρχουν οι μεγάλοι και οι πολύ μεγάλοι, που με το αζημίωτο θα αναλάβουν στην δούλεψή τους τους μικρούς και μεσαίους, ως υπαλλήλους και εργάτες, με τις προβλεπόμενες κορωναϊκές αμοιβές των 534 ευρώ και όλα θα κυλούν όμορφα και ωραία.

Η οικονομία θα ξαναπάρει μπροστά, με άλλους όρους και προϋποθέσεις βέβαια, όπως προβλέπει ο καινούργιος εργατικός νόμος, αλλά και άλλοι που έρχονται και όπως επιτάσσουν οι εντολές του κυρίαρχου καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και του εναπομείναντος, έστω και ελάχιστου, σοσιαλιστικού συστήματος, που εν προκειμένω συμπίπτουν για πρώτη φορά οι κοσμοθεωρίες τους.

Ωστόσο έρχονται εμβόλια, φάρμακα και διάφορα άλλα σκευάσματα για την στήριξη της παλιάς και της νέας κοινωνίας των ανθρώπων, με τους ανθρώπους να αρνούνται να βγούν έξω, εκτός από κάποιες μετακινήσεις αναψυχής και εργασίας, ή για κάποιες γιορτές και πανηγύρια, αφού γίνονται τα ανάλογα  selftest και άλλα γιατροσόφια.

Εχουμε συνηθίσει αυτήν την κατασταση και δεν την αλλάζουμε με τίποτα.

Όλη η επικαιρότητα